Kajri Irving nije mogao da igra zbog Brajantove smrti

NBA liga nije odložila utakmice zbog smrti Kobija Brajanta, ali nisu svi igrači bili sposobni da izađu na parket.

Izvor: AK

Ponedeljak, 27.01.2020.

12:40

Kajri Irving nije mogao da igra zbog Brajantove smrti
Photo by Harry How/Getty Images

Jedan od njih bio je Kajri Irving, koji je propustio njujorški derbi između svojih Netsa i Niksa kada je saznao za tragediju u Kaliforniji.

Irving je došao u Medison Skver Garden da se spremi za meč, ali čim je saznao da je Brajant poginuo, napustio je dvoranu.

Netsi su saopštili da Irving neće igrati zbog privatnih razloga. Kajri je bio blizak prijatelj sa Brajantom, pa je teško podneo njegovu smrt.

"Bio sam s njim. Ne želim da narušavam privatnost, ali bili su veoma bliski. Teški, teški, teški, teški trenuci",
rekao je trener Netsa Keni Etkinson.

Brajant je bio Irvingov idol, na koga se Kajri ugledao dok je odrastao u Nju Džerziju. Postali su prijatelji kada je Irving došao u NBA, a njega je prvog pozvao iz svlačionice Klivlend Kavalirsa kada su osvojili NBA titulu 2016. Irving je često tražio savete od Brajanta, kao u slučaju ponude za trejd u Finiks Sanse. Trenirao je s njim u avgustu.

Brajantovu smrt je teško podneo još jedan igrač Netsa Spenser Dinvidi, kojem je Brajant takođe bio idol. Nije mogao da zadrži suze nakon meča sa Niksima.

"Ja sam rođen 1993, on je draftovan 1996. Odrastao sam u Južnom Centralnom Los Anđelesu. On je predstavljao sve mojoj generaciji"
, rekao je Dinvidi.

Dinvidi je razgovarao sa Brajantom 21. decembra kada je Kobi upravo u društvu tragično preminule ćerke Đijane posmatrao duel Netsa i Atlanta Hoksa sa koga će zauvek ostati snimak kako joj objašnjava određene košarkaške momente. "Rekao mi je da sam po njegovom mišljenju Ol-star. Nakon toga više ne moram biti izabran na Ol-star, jer ja jesam Ol-star", dodao je Dinvidi.

U satima nakon tragedije spekulisalo se da li će NBA liga odložiti planirane utakmice, ali su postupili onako kako bi to sigurno želeo sam Kobi.

"Zar mislite da bi Brajant želeo da se te utakmice odlože?",
objasnio je ukratko Keni Smit.

Kobi Brajant je poginuo u 41. godini u helikopterskoj nesreći u blizini Los Anđelesa u kojoj je stradalo devet osoba, uključujući i njegovu 13-godišnju kćerku Đijanu i njenu saigračicu iz Brajantove "Mamba akademije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: