Luka Dončić je zaludeo Ameriku – pogledajte kako na O2 TV

U subotu uveče od 23 časa sastaju se Juta Džez i Dalas Meveriksi, uz prenos na O2 televiziji.

Izvor: B92

Subota, 25.01.2020.

16:16

Luka Dončić je zaludeo Ameriku – pogledajte kako na O2 TV
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Juta je u poslednja dva meseca izrasla u jedan od najboljih NBA timova sa 18 pobeda u prethodnih 20 mečeva.

"Džezeri" redom gaze rivale, a poslednje tri pobede su ostvarili sa prosečnom razlikom od 28,3 poena.

U poslednjem meču protiv Golden Stejt Voriorsa su pogodili 17 trojki. S druge strane, ni Dalasu ne ide loše. Meveriksi su dobili pet od poslednjih šest mečeva i zaostaju tri pobede za Jutom.

Duel u Solt Lejk Sitiju imaće posebnu dimenziju za ljubitelje košarke u Evropi, jer će se na parketu naći dvojica momaka sa "Starog kontinenta" za koje retko ko ima rešenje u odbrani.

Dok igru Jute u reketu nosi Francuz Rudi Gober sa prosekom od 17,7 poena, 15,2 skokova i 2,1 blokada u januaru, kičmu Meveriksa čini Slovenac Luka Dončić. Dončić je značajno podigao nivo igre u odnosu na ruki sezonu u kojoj je izabran za najboljeg novajliju u ligil. Prosečno beleži 29,1 poena uz 9,6 skokova i 9 asistencija po utakmici.

Slovenac je svojim igrama zaludeo Amerikance pa je dobio 4,5 miliona glasova za Ol-star. Više od njega ima samo Lebron Džejms (4,7 miliona).

"Privlači mnogo pažnje stalno. Ali volim način na koji se bori sa tim. Zainteresovan je za svoje saigrače. Zainteresovan je za pobeđivanje. Nastavlja da uči na parketu. Mnogo je naučio o timskom trčanju, donošenju odluka o pozivanju napada i sličnim stvarima",
rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Dončić je prvi igrač Mevsa koji će biti starter na Ol-star meču još od Dirka Novickog 2010. godine. A pre samo pet godina je postigao svoj prvi koš u dresu Real Madrida.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: