"Toksično, sramotno, najgori Junajted u poslednjih 30 godina"

Novi poraz Mančester junajteda izazvao je lavinu kritika od strane bivših igrača.

Izvor: AK

Petak, 24.01.2020.

09:10

Photo by Alex Livesey/Getty Images

"Crveni đavoli" su izgubili 2:0 od Barnlija na svom "Old Trafordu", što je već osmi neuspeh tima u sezoni.

Sada menadžer Ole Gunar Solskjer ima više poraza nego pobeda za "kormilom" engleskog velikana (12-11).

Junajted je peti na tabeli Premijer lige, zaostaje šest bodova za mestom koje vodi u Ligu šampiona, pa su navijači ogorčeni.

"Scene na Old Trafordu nisu dobre. Navijanje, atmosfera je prvi put toksična", kaže Daren Flečer, petostruki šampion Premijer lige sa Junajtedom.

Junajted nakon prvog poraza od Barnlija na Old Trafordu u istoriji zaostaje čak 30 bodova za liderom Liverpulom.

Još pre poslednjeg zvižduka sudije Džonatana Mosa nekoliko hiljada navijača je napustilo tribine.

Flečer smatra da bi takva atmosfera na "Teatru snova" mogla da negativno utiče na mlade igrače koji čine okosnicu Solskjerovog tima.
Photo by Alex Livesey/Getty Image
"U trenutku možete da vidite kako mladi igrači "tonu" sa svakim neuspehom. Pritisak i pažnja pod kojom su ovi klinci, a meni je bilo teško da uđem u prvi tim iako sam bio okružen prvoklasnim igračima sa svih strana. Ovi momci nemaju takvu mrežu podrške oko sebe i u teškoj su situaciji. Možda se nekoliko njih izvuče, ali će to da slomi druge što je razočaravajuće", kaže Flečer.

Legendarni štoper Junajteda Rio Ferdinand je poraz od Barnlija okarakterisao kao sramotan i pozvao klub da reaguje.

"Ne mogu ovo da branim. Šta su uložili? Klici u školama širom zemlje više neće nositi dresove Mančester junajted. Neće želeti da dođu ovde i podrže Junajted kakav vidimo. To se neće dogoditi kada navijači napuštaju stadion u 84. minutu. To je sramotno. Ljudi na vrhu moraju da to vide i promene nešto, da naprave plan".

Bivši napadač Totenhema i Liverpula Piter Krauč smatra da je ovo najgori Junajted u poslednjih 30 godina, a nekadašnji štoper Arsenala Martin Kion ne očekuje da će Solskjer još dugo biti menadžer "Crvenih đavola".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: