Kup UEFA: Partizan nije uspeo

Izvor: B92

Četvrtak, 17.03.2005.

17:06

Default images

Fudbaleri moskovskog CSKA plasirali su se u četvrtfinale Kupa UEFA, pošto su u revanšu u Krasnodaru pobedili beogradski Partizan 2:0.
Strelci za CSKA bili su Karvaljo u 69. minutu i Vagner u 85. minutu iz penala.

Partizan nije uspeo da napravi još jedan dobar rezultat na istoku Evrope. Posle 1:1 u Beogradu, u utakmici u kojoj je Partizan propustio šansu da napravi bolji rezultat pred revanš, u meču u Krasnodaru, CSKA je uspeo da bržom igrom i efikasnim kontranapadima dodje do pobede i plasmana u četvrtfinale.

"Crno-beli" su poslednjih desetak minuta igrali sa dva igrača manje, jer je najpre isključen Nenad Djordjević zbog starta nad Karvaljom u šesnaestercu, a potom i Ivan Tomić zbog prigovora (drugi žuti karton).

Početak meča pripao je fudbalerima CSKA, koji su imali nekoliko dobrih prilika za gol, a najbolju u 15. minutu Brazilac Vagner Lov kada je sam izašao pred golmana Partizana Ivicu Kralja, koji je odlično intervenisao, a odbijenu loptu Ivica Olić praktično ubacuje u ruke Kralju.

Minut kasnije Ignaševič na brzinu izvodi slobodan udarac sa oko 25 metara, ali Kralj izvanredno interveniše.

Partizan se potom oslobadja pritiska domaćina. Najopasniji po gol CSKA bio je Simon Vukčević koji je u 21. minutu odlično šutirao, ali je lopta prošla pored gola. Vukčević je u 39. minutu ponovo sjajno šutirao, golman Akinfejev odbija loptu, ali napadač Partizana Obiore Odita ne stiže do odbijene lopte.

Nastavak meča doneo je slabiju igru Partizana. CSKA je igrao na brze kontranapade fudbalera CSKA, pre svih brazilskog tandema u napadu Karvaljo-Vagner. Njih dvojica su i bili kreatori prvog gola u 69. minutu, kada je Vagner odlično "izbacio" Karvalja, koji vara Kralja i postiže vodeći gol za CSKA.
Reuters
Partizan nije imao igru u drugom poluvremenu. Odbrambeni fudbaleri pokušavali su da dugim loptama pronadju navalni red, ali je odbrana CSKA bila izuzetno čvrsta.

U 84. minutu, Karvaljo ponovo izbija sam pred Kralja. Sudije nisu signalizirale ofsajd, a u šesnaestercu Partizana Karvalja ruši Nenad Djordjević koji dobija crveni karton. Zbog prigovora drugi žuti karton dobija Ivan Tomić i to je praktično označilo kraj ovogodišnje evropske priče Partizana.

Penal je izveo Vagner, Kralj je imao loptu, ali mu je ona prošla ispod noge i to je bilo 2:0 za CSKA.

U poslednjim minutima meča, Odita je imao najbolju priliku za gol, ali njegov udarac glavom sa pet metara jedan igrač CSKA izbacuje u polje.

Stadion: "Kuban" u Krasnodaru gledalaca: oko 20.000. sudija: Djanluka Paparesta (Italija). žuti kartoni: Karvaljo, Elvir Rahimić (CSKA), Brnović (Partizan). crveni kartoni: Nenad Djordjević i Ivan Tomić (Partizan)

CSKA: Akinfejev, V. Berezucki, Ignaševič, Odia, A. Berezucki, Šemberas (Aldonjin od 76. minuta), Žirkov, Rahimić, Ivica Olić (Miloš Krasić od 46. minuta), Karvaljo (Gusev od 90. minuta), Vagner.

Partizan: Ivica Kralj, Milivoje Chirković (Branimir Bajić od 86. minuta), Ifeani Emeghara, Nenad Djordjević, Zoran Mirković, Albert Nađ (Miroslav Radović od 46. minuta), Ivan Tomić, Nenad Brnović, Dragan Ćirić (Nikola Grubješić od 75. minuta), Simon Vukčević, Obiora Odita

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: