Skandal potresa Makedoniju: Dopisivala nule na računima za UEFA i FIFA

Afera sa pranjem novca i zloupotrebom službenog položaja trese Fudbalsku federaciju Makedonije (FFM), prenosi portal A1on iz Skoplja.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 17.01.2020.

11:13

Skandal potresa Makedoniju: Dopisivala nule na računima za UEFA i FIFA

Glavna knjigovođa makedonske fudbalske federacije Olgica Mladenovska sumnjiči se da je godinama dopisivala nule na računima kako bi dobila veće sume novca od FIFA i UEFA.

Takođe da je vodila duplo računovodstvo, sarađivala sa firmama koje su pružale različite usluge federaciji, te delila zaradu s njima, i samo u poslednje dve godine oštetila budžet FFM za više od milion evra.

Prošle godine u oktobru protiv nje je podneta krivična prijava. Mladenovska je tada suspendovana, a nakon toga je dobila otkaz iz FFM gde je radila oko tri decenije.

Tužilaštvo u Skoplju je potvrdilo da se radi po prijavi Fudbalske federacije Makedonije.

"Nakon dobijanja krivične prijave u Skopskom tužilaštvu za gonjenje organizovanog kriminala i korupcije gde je otvoren predmet, nadležni tužilac je izdao naredbu za skupljanje informacija u odnosu na to da li je počinjeno krivično delo. Nakon analize zahtevane dokumentacije biće doneta meritorna odluka tužilaštva
", izjavili su u tužilaštvu za ovaj skopski portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: