"Zvezda – misija je moguća"

Promena trenera je najučestalija i najlakša opcija u želji da se timu obezbede bolji dani.

Izvor: SV

Sreda, 15.01.2020.

17:02

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Autor specijalizovanog košarkaškog portala Jurohups Džon Ramas je naveo u tekstu da je to slučaj i sa Crvenom zvezdom.


"Posle kratkog boravka u Evrokupu Zvezda se vratila u Evroligu puna ambicija da popravi utisak iz svog prethodnog boravka u elitnom takmičenju, kada je bila 14. tim na tabeli i zašto ne, možda i bolji plasman od ranijeg devetog mesta. Ove sezone su različiti razlozi doveli do smene Milana Tomića posle svega tri utakmice, posle čega je pomoćni trener Andrija Gavrilović vodio ekipu na sedam mečeva, u kojima su zabeležene dve pobede
", navodi Ramas.

Kako ističe, posle trećine sezone Zvezda je imala samo tri pobede i to je zahtevalo drastičnu promenu na klupi.

"Dragan Šakota nije bilo ko. On ima decenije iskustva. Sa njim na klupi Zvezda je zabeležila šest pobeda na osam mečeva i stigla do izjednačenja broja trijumfa i neuspeha - 9:9", dodaje se.

U tekstu se navodi da je poslednji trijumf, zabeležen protiv Asvela, bio najimpresivniji.

"Iako je Zvezda gubila sa 21 poenom razlike, uspela je da preokrene rezultat i da pobedi trojkom Kevina Pantera u poslednjim sekundama meča. Kako je igrač koji je tek nedavno stigao došao do mogućnosti da bude čovek u čijim rukama se nalazi lopta u odlučujućim trenucima? Panter je bio Šakotin igrač 2018. godine u AEK i sa tim klubom je osvojio FIBA Ligu šampiona, bio MVP završnog takmičenja i trijumfovao u Kupu Grčke"
, stoji u tekstu.

Dodaje se i da Zvezdi slede utakmice protiv Žalgirisa, Albe, Barselone, Anadolu Efesa i Panatinaikosa, a gost će biti samo u Kataloniji.

"Zvezdin skor na domaćem terenu nije najbolji, ima pet pobeda i četiri poraza, ali bi prve dve utakmice u ovom delu takmičenja protiv ekipa koje nisu među kandidatima za Top 8 bi mogle da definišu kurs cele sezone. Misija je moguća?", zaključio je autor pitanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: