Prlainović: Bolje ovako nego da dobijemo deset razlike

Vaterpolisti reprezentacije Srbije imali su različita mišljenja posle pobede nad Rusijom na startu Evropskog prvenstva.

Izvor: LN

Utorak, 14.01.2020.

20:22

Prlainović: Bolje ovako nego da dobijemo deset razlike
Foto: Aleksandra Krupaniè/VSS

Vaterpolisti Srbije pobedom protiv Rusije su započeli Evropsko prvenstvom u Budimpešti.

Kapiten Filip Filipović rekao je da utakmica protiv Rusije u Mađarskoj nije bila onakva kakvu su očekivali, ali da je njegovim saigračima potrebno malo vremena da se prilagode uslovima.

"Odbrana je danas bila nešto slabija, devet primljenih golova nije previše, ali svakako nije ono na šta smo navikli, posebno ne posle dobrog početka. Sada nas očekuju dve slabije utakmice, moramo da uđemo u ritam. Prvi put posle tri godine igramo u ovom bazenu i potreban nam je određeni period da se priviknemo na to", rekao je Filipović.

Vaterpolisti Srbije pobedili su Rusiju u utakmici prvog kola Grupe B evropskog šampionata sa 13:9.

Dušan Mandić kazao je da je zadovoljan pobedom.

"Igrali su dobro i dosta su nas namučili. Malo smo se opustili u jednom periodu i tako su uspeli da se vrate. Ipak, kontrolisali smo utakmicu sve vreme. Zadovoljni smo pobedom, lepo smo otvorili prvenstvo", rekao je Mandić.

Strelac četiri gola na današnjoj utakmici, Andrija Prlainović rekao je da je njegovom timu bila potrebna "baš ovakva utakmica".

"Vraćali su se nekoliko puta u utakmicu i pokazali veliku snagu. Videli smo da nema opuštanja s njima, brzo su stizali našu prednost. Ali, ovakva utakmica nam je bila potrebna, više nego da smo je dobili s deset golova razlike. Tek je početak, ali možemo da budemo zadovljni, i dobri i loši detalji su normalni za prvo kolo", kazao je Prlainović.

Stefan Mitrović rekao je da visok nivo igre moraju da zadrže i u nastavku prvenstva.

"Rusi su pokazali veliku snagu, vraćali su se u meč više puta. Sada moramo da odmorimo, stižu nam slabiji rivali, ali ipak moramo da zadržimo ritam kakav traže stresne utakmice", rekao je Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: