Fatma Idrizović – novi adut Fed kup tima Srbije

Fed kup reprezentativka Srbije Fatma Idrizović rekla je da je ulaskom u najjaču tenisku selekciju Srbije ispunila jednu od svojih želja.

Izvor: B92

Utorak, 14.01.2020.

18:36

Fatma Idrizović – novi adut Fed kup tima Srbije
Foto: TSS

Idrizovićeva je istakla da će biti spremna za predstojeće takmičenje u okviru Prve grupe evro-afričke zone u Luksemburgu.

"Drago mi je što ću biti deo ekipe, to je veliki uspeh i podstrek za mene. Zahvalna sam selektorki Tatjani Ječmenici na pozivu. Biću spremna jer dobro radim sa trenerom Rejhanom Gicićem i stručnjakom za kondiciju Rifatom Mujanovićem", rekla je Idrizovićeva.

Novopazarka ima 15 godina, najbolja je juniorka Srbije i 197. na svetu u uzrastu do 18 godina, a od 5. do 8. februara nastupiće u Fed kup timu Srbije u Luksemburgu zajedno sa Ninom Stojanović, Aleksandrom Krunić i Olgom Danilović.
Foto: TSS
Srbije će igrati u B grupi sa selekcijama Poljske, Slovenije, Švedske, Turske i domaćinom turnira, a samo najbolja ekipa nastaviće borbu za plasman u Svetsku B grupu Fed kupa.

"Imamo tešku grupu, ali daćemo sve od sebe. Poljska i Slovenija imaju odlične igračice", kazala je Idrizovićeva.

Ona je izrazila očekivanje da će ove godine debitovati na gren slem turnirima u juniorskoj konkurenciji.

"Nadam se da ću igrati na Rolan Garosu i Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država, kao i da ću ostvariti veliki napredak na svetskoj juniorskoj listi", dodala je Idrizovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: