Zimonjić: Ponosan sam na ceo tim, bilo je ovo veliko iskustvo

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić po osvajanju ATP Kupa u Sidneju rekao je da je izuzetno zadovoljan kvalitetom igre celog tima.

Izvor: Z.K.

Utorak, 14.01.2020.

11:45

Zimonjić: Ponosan sam na ceo tim, bilo je ovo veliko iskustvo
Photo by Matt King/Getty Images

Srbija je osvojila premijerno izdanje takmičenja u Australiji, pobedom u finalu nad Španijom, a Zimonjić je analizirao učinak naših tenisera.

"Mislim da je nivo našeg tenisa bio veoma visok, naročito ako se ima u vidu da je ovo bila prva nedelja takmičenja u novoj sezoni. Nije lako igrati posle četiri-pet nedelja pauze. Moram da kažem da se od Novaka očekivalo da igra na ovako visokom nivou, znali smo da će njegov doprinos biti velik, što je jako teško. Želim da mu čestitam na tome, igrao je odlično i u singlu i u dublu", kaže Zimonjić.

Dušan Lajović je posle svega načinio skok od sedam mesta na ATP listi.

"Što se tiče Dušana, kako je turnir odmicao, njegov nivo igre je bio sve viši, mislim da je pomalo iznenadio i sebe, posebno time koliko dobro može da igra na tvrdoj podlozi. Videli smo njegove rezultate prošle godine. Posebno je na šljaci imao velikih pobeda, ali ovo što smo videli od njega bilo je najbolje što se tiče tvrde podloge u dužem periodu. On je bio veliki deo uspeha ovog tima", smatra Zimonjić.

Posebno je zadovoljan dublom.

"Viktor je pomogao da se dobiju mečevi u dublu, dva odlučujuća, videli smo ga prvi put u tandemu sa Nikolom Ćaćićem, koji je bio dobro pripremljen i igrao je od početka na visokom nivou. U grupnoj fazi, taj prvi meč i prva pobeda bili su jako važni jer nismo znali šta možemo da očekujemo. Dobili su u dva seta iskusan tim, tako da sam zadovoljan i ponosan na njihovu igru. Nikola Milojević nije igrao, ali bio je uz tim, davao je podršku i spremao se sa njima za Australijan Open", dodao je selektor.

Ovaj ATP kup je i za njega bio nešto posebno.

"Za mene je sve ovo bilo veliko iskustvo. Novo takmičenje, ali ono što ga je učinilo posebnim su navijači. Kao da smo igrali kod kuće! Sve je delovalo bolje jer se igralo pred toliko naših ljudi sa zastavama Srbije, podrška je bila izvanredna. Takođe, videli smo nekoliko odličnih mečeva, ne samo naših. Ebergija koji su igrači doneli sa sobom, kako bi igrali za svoju zemlje bila je sjajna i ponosan sam na sve njih", zaključio je Zimonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: