"Savršeni meč" Nemanje Bjelice i poraz Sakramento Kingsa

Košarkaši Sakramento Kingsa su rezultatom 114:112 od Orlando Medžika u svom "Golden 1" centru.

Izvor: SN

Utorak, 14.01.2020.

08:15

AP Photo/Randall Benton

Kingsi su se generalno dosta mučili u ovoj utakmici, a sve bi bilo još teže da nije sjajno odigrao srpski reprezentativac Nemanja Bjelica.

Bjelica je meč počeo sa postignutih 9 od ukupno 13 poena svog tima, a na drugoj strani je sa 7 poena odgovorio Nikola Vučević.

Orlando je imao nešto više raspoloženih igrača, pa je sa 33:25 sebi pripisao prvi period. U narednom kvartalu su Fulc, Gordon i ekipa napravili veliku seriju od 17:5 i sa više nego povoljnim rezultatom otišli na "veliki odmor".
Photo: Sofascore
U trećoj deonici smo videli sjajnu predstavu Sakramento Kingsa. Sve je počelo sa tri vezane trojke koje su postigli Bjelica, Hild i Foks, a kada su Fulc i Vučević pronašli način da odgovore, stigla je nova trojka Nemanje Bjelice.

Igralo se uglavnom u serijama do kraja kvartala, pa su Kingsi počeli poslednji period sa samo pola koša zaostatka. U poslednji minut se ušlo sa 111:107 prednosšću u korist Orlanda, pa smo gledali neizvesnu penal završnicu.

Kingsi su zahvaljujući Bjelici i Foksu čak poveli sa 112:111, ali poraz nisu izbegli.

Nemanja Bjelica je bio fenomenalan sa 34 poena, što je njegov lični rekord, uz fantastičnih 81% šuta iz igre, 13/16, uz to je imao i 7 skokova i 2 asistencije. Dieron Foks je postigao 31 poen, uz 10 asistencija i 8 sokokova dok je 18 upisao Marvin Begli, a 16 Badi Hild.

Na drugoj strani, Nikola Vučević je briljirao sa 26 poena i 15 skokova, a 25 je postigao Evan Furnije, 19 je imao Gordon, 16 Markel Fulc.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Oklahoma Siti Tanderi su na krilima mladog Šej Gildžes Aleksandera, koji je zabeležio prvi tripl dabl u karijeri, ostvario novu pobedu u sezoni. Ovoga puta su savladali Minesotu kao gost rezultatom 117:104.

Timbervulvsi se muče sa povredama, već neko vreme igraju bez najboljeg igrača Karla Entonija Taunsa. Oni su se dosta dobro držali u prvom poluvremenu, a posle prvih 12 minuta su čak bili u prednosti.

Ipak su Tanderi dodali gas i na poluvremenu držali vođstvo, da bi sve rešili u trećem kvartalu koji su prisvojili dvocifrenom razlikom.

Fantastično je odigrao Naz Rid sa 20 postignutih poena, kao i Šabaz Nejpir (16 poena) koji je podsetio na svoje najbolje dane u kojima je Konektikatu doneo šampionsku titulu, dok je Kovington imao 18. Na drugoj strani je pored Gildžes Aleksandera sjajno odigrao i Danilo Galinari.

"Galo" je meč završio sa 30 postignutih poena i bio najefikasniji pojedinac. Dvocifreni su još bili Terens Ferugson, Denis Šruder, Stiven Adams, Majk Muskala i Kris Pol. Portland Trejl Blejzersi se generalno prilično muče ove sezone, odigrali su 41 utakmicu i pobedili na svega 17. Ruku na srce, bilo i nekih problema sa povredama, ali ukupni utisak je da Blejzersi nisu baš briljirali.

U poslednjem susretu su srušili Šarlot Hornetse rezultatom 115:112 uz odlične partije svojih najboljih igrača. Demijan Lilard je ubacio 30 poena, Si Džej Mekalum 27, a Karmelo Entoni 17 uz 6 skokova i 8 asistencija.

Devonte Grejem ubacio je 27 i bio najbolji u Šarlotu, uz to je imao i 10 asistencija dok je Teri Rozir zabeležio 25, a Pi Džej Vašington 20 uz 11 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: