Đoković slomio Medvedeva, Srbija u finalu ATP kupa!

Teniske reprezentacije Srbije plasirala se u finale premijernog izdanja ATP kupa.

Izvor: Z.K.

Subota, 11.01.2020.

00:25

Đoković slomio Medvedeva, Srbija u finalu ATP kupa!
Photo by Cameron Spencer/Getty Images

Posle velike borbe u dva singla, Dušan Lajović i Novak Đoković doneli su dva poena našem timu, pobedama nad Karenom Hačanovim i Danilom Medvedevim.

Bilo je to čarobno izdanje Lajovića protiv Hačanova 7:5, 7:6 (1) i potom dva sata i 47 minuta neverovatne borbe Đokovića sa Medvedevom u kojem je slavio sa 6:1, 5:7, 6:4.

Posle lake pobede nad Kanadom od 3:0, usledila je velika borba sa izuzetno jakim ruskim timom, ali Srbija je pokazala da ima dva sjajna igrača u Lajoviću i Đokoviću koji su još jednom pokazali sa koliko snage i želje igraju za nacionalni tim.

Lajović je u prvom singlu uspeo da nastavi sjajan niz na ovom takmičenju i posle 108 minuta igre pobedi Karena Hačanova.

A onda je red došao na kolose, Đokovića i Medvedeva!

Dva puta su igrali prošle godine i oba puta je slavio Rus, koji je imao nestvarno dobrih šest meseci od Vimbldona do kraja protekle sezone.

Pobedio je Novaka u Monte Karlu, potom i tokom leta u Sinsinatiju, ali šampion kakav je Đoković jednostavno nije želeo sebi da dozvoli da i treći put zaredom izgubi od zaista izvanrednog Moskovljanina, petog na ATP listi.
Photo by Cameron Spencer/Getty Images
Očekivao se žestok meč i to se potvrdilo istinitim jer je dramatična borba trajala dva sata i 47 minuta. Bio je to neverovatan tenis u kojem su odlučile nijanse i veliko iskustvo Đokovića.

Početni set nije nagoveštavao da će biti tako teško, jer je Novak uspeo da protutnji kroz njega i dođe do 6:1 posle svega 31 minuta igre.

Znalo se da Medvedev nema kod sebe belu zastavicu, da će nešto drastično promeniti i gem po gem u drugom setu, Rus je pronalazio ono najbolje u sebi.

Novak kao da je igrao protiv zida, nema šta Medvedev nije vraćao u teren, a počelo je brejkom za Đokovića. Međutim, Medvedev kao u magnovenju pravi niz od četiri gema, pa Novak uspeva da se sa 1:4, vrati na 4:4.

Ipak, finiš seta je pripao Rusu koji je napravio brejk za 7:5.

Mirisalo je na neke od ranijih mečeva, kada je Medvedev uspevao da preokrene meč na svoju stranu, delovao je da ima više snage, ali Novak je skraćivanjem poena uspeo da poremeti taj ritam u setu odluke koji je bio izuzetno dramatičan u samom finišu.

U petom gemu, Novak je napravio ključni brejk, potom poveo sa 4:2. Na 5:4, usledilo je pravo ludilo od gema, tri brejk prilike za Rusa, ali Novak je pronašao ono najbolje u sebi i iskoristio drugu meč loptu za veliku pobedu.

Tako je Srbija povela sa nedostižnih 2-0, pa dubl meč između Nikole Ćaćića i Viktora Troickog i Konstantina Kravčuka i Tejmuraza Gabašvilija ima samo revijalni karakter.

Sve detalje sa mečeva Srbije i Rusije u "Ken Rouzvol" areni mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

191 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: