Jelena Janković poražena u finalu

Izvor: B92, zvanicni sajt

Subota, 05.03.2005.

18:44

Default images

U finalu WTA turnira Dubai Open, koji se igrao za nagradni fond od milion dolara, najbolja teniserka SCG, Jelena Janković, nije uspela da savlada najbolju teniserku sveta, Amerikanku Lindzi Devenport.

Posle 124 minuta igre i velike i ravnopravne borbe, Devenport je pobedila rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6 i 6:4. Pobednica je dobila ček na 159.000 dolara, dok je Jeleni Janković pripala nagrada od 84.000.

Od ponedeljka, 20-godišnja Beograđanka po prvi put u karijeri, biće u prvih dvadeset igračica sveta.

Meč je počeo loše za našu teniserku, koja je već u prvom gemu meča dozvolila brejk. Međutim, posle početne nervoze, Jelena je ušla u ritam i do kraja prvog seta zaostajala samo jedan korak za vodećom teniserkom WTA liste. Drugi set počeo je sa 2:1 za Devenport, a tada je krenuo preokret - Jelena je spojila četiri gema, u kojima je pokazala vrhunsku igru, potpuno zbunivši iskusniju protivnicu.

Posle sigurnog osvajanja drugog seta, naša teniserka imala je priliku da se odvoji i u trećem brzim brejkom, ali se Devenport vratila na 2:2. Usledila su dva gema bez mnogo uzbuđenja, da bi u sedmom Jankovićeva imala priliku za novi brejk, koju nije iskoristila. Isto se ponovilo i devetom gemu, a zatim je u desetom sve bilo gotovo, kada je naša teniserka servirala, a nije osvojila nijedan poen.

Za kraj, nekoliko reči o atmosferi u Dubaiju. Verovatno nema drugog turnira na svetu, na kojem publika u tolikoj meri utiče na igru. Jelenu Janković su na fantastičan način bodrili prilično brojni zemljaci, koji su joj u ključnim trenucima pružili veliku podršku, a na kraju je pozdravili dugim aplauzom uprkos porazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: