Zvezda traži "brejk" u Kazanju

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Zenitu u Kazanju u petak od 18 časova, u 16. kolu Evrolige.

Izvor: B92

Petak, 27.12.2019.

09:09

Zvezda traži
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Utakmica se ovom prilikom igra u Kazanju, zbog zauzetosti hale u Sankt Peterbugu.

Crveno-beli u meč ulaze sa izmenjenim igračkim kadrom, a posle velike pobede u duelu sa Olimpijakosom u Beogradu i važnog trijumfa u Kopru u ABA ligi.

Gostovanje Zenitu je i pre početka Evrolige u Zvezdi bilo „targetirano" kao šansa za brejk. Crveno-beli danas (18.00) igraju u Rusiji, a kvota na njih je 2,55, dok je kvota na Zenit, koji ima četiri pobede u 15 kola 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zenit - Zvezda. Trener Dragan Šakota govorio je o dalekom putu, specifičnoj utakmici u kojoj obe ekipe praktično nisu na "svom" terenu, ali i o dolasku Vladimira Štimca i Kevina Pantera.

"Imamo ispred nas ekipu koja je pobedila CSKA, Olimpijakos, Žalgiris, Valensiju, njihovi rezultati skreću pažnju. To je ruski tim, ali ja bih mu dodao sve karakteristike španskih. Igraju u tranziciji, napadaju brzo, već sam rekao da nam taj stil nije najdrži, ali pokušaćemo da kontrolišemo ritam utakmice", rekao je Šakota.

On je dodao da će ova utakmica biti dijametralno suprotnapo svemu od primera radi, utakmice u Milanu gde je Crvena Zvezda briljirala.

"Ne mogu da predvidim koliko je njima Kazanj domaći teren ili ne, ali kada pričamo o nekim utakmicama iz kojih pokušavamo da izvučemo neka iskustva da bismo ih iskoristili, pozivamo se na neke dobre utakmice. Milano nam je u onom trenutku odgovarao po načinu igranja. Imali smo dosta mogućnosti da se koncentrišemo i da igramo duže napade. Mi ćemo da probamo da pariramo Zenitu, a da li će to biti kao u Milanu, sumnjam jer je drugi profil ekipe. Trudićemo se da nađemo rešenje i u ovakvoj igri".

Zvezda je na deobi 10-14. pozicije u Evroligi sa šest pobeda, dok je Zenit pretposlednji sa samo četiri trijumfa, ali Rusi u meč ulaze osokoljeni velikom pobedom nad Fenerbahčeom u Istanbulu 84:81 u prošlom kolu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: