Zvezda registrovala i Štimca

Košarkaški klub Crvena zvezda dovela je i drugo pojačanje pred Novu godinu.

Izvor: B92

Sreda, 25.12.2019.

08:43

Zvezda registrovala i Štimca
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Posle Amerikanca Kevina Pantera, crveno-beli su registrovali u Košarkaškom savezu Srbije i Vladimira Štimca.

Ovaj 32-godišnji centar treći put dolazi u klub sa Malog Kalemegdana, a prethodni "mandati" su mu bili 2008-2010. i 2015/2016.

Štiamc se u Zvezdu ovaj put vraća iz turskog Fenerbahčea za koji je ove sezone igrao prosečno desetak minuta na osam mečeva u Evroligi.

Iskusni centar je prosečno beležio 4,6 poena uz 2,5 skokova u ekipi Željka Obradovića, ali su se dve strane rastale 23. decembra kada je u istanbulski klub stigao Malkom Tomas.

Dolazak Pantera i Štimca istovremeno najavljuje i odlaske iz Zvezde ove zime, jer dolaskom Amerikanca crveno-beli u svojim redovima imaju ukupno devetoricu stranaca, računajući i Čarlsa Dženkinsa koji ima dvojno državljanstvo.

Prethodnih nedelja se spekulisalo o mogućem odlasku Lorenza Brauna u Milano, ali je on zablistao u poslednjih nekoliko mečeva.

S druge strane, njegov prezimenjak Derik je propustio poslednje tri utakmice, dok na gostovanje Primorskoj u Kopru nisu putovali Džejms Gist i Muhamed Faje.

Zvezda sledeći meč igra u petak u Sankt Peterburgu, gostuje Zenitu u 16. kolu Evrolige, a samo dva dana kasnije crveno-beli igraju derbi ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: