"Sledeće sezone možemo da se borimo za titulu"

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da je ova sezona, prva sa Hondinim motorom, bila izvan očekivanja.

Izvor: PT

Sreda, 18.12.2019.

20:00

Photo by Mark Thompson/Getty Images

Iako Red Bul nije konstantno mogao da se ravnopravno bori sa rivalima ove godine, u kojoj je umesto Renoovih koristio Hondine motore, ekipa je ostvarila tri pobede i imala je devet podijuma.

Horner je rekao da je to impresivno, imajuću u vidu da se Honda mučila u prve četiri sezone otkako se vratila u Formulu 1.

Predvođen vozačem Maksom Verstapenom, Red Bul je bio veliki konkurent šampionu Mercedesu ove sezone.

"Zaista je bilo iznad očekivanja. Veza sa Hondom bila je fantastična. Pouzdanost, povećanje performansi sa svakim motorom bili su važni faktori. Način kojim je vozio Maks je takođe bila veoma, veoma pozitivna stvar. U zimsku pauzu ulazimo sa mnogo motivacije", rekao je Horner, preneo je Skaj.

Red Bul je ove sezone, prvi put posle 13 godina promenio snabdevača motorima, a Horner je rekao da se znalo "da je ova godina tranziciona, ali da je svakim novim motorom ekipa bila bliža i brža".

Naredni korak Red Bula je da prekine dominaciju Mercedesa, koji je šestostruki uzastopni šampion. Red Bul nije osvojio titulu od 2013. godine.

"Uz stabilnost pravila u 2020. godini, nadam se da ćemo naredne godine biti konkurenti za titulu. Mercedes je imao još jednu jaku godinu i oni su i dalje reper, ali približavamo se. Teoretski, vozilo koje budete videli za tri meseca biće unapređena verzija naših vozila iz Abu Dabija. Čini se da smo na pravom putu, pa ako nešto ne propustimo, nadamo se da ćemo biti konkurentni na početku sezone", naveo je Horner.

Red Bul je ovu sezonu završio na trećem mestu iza Mercedesa i Ferarija.

U konkurenciji vozača šampion je Luis Hamilton iz Mercedesa, njegov timski kolega Valteri Botas zauzeo je drugo mesto, dok je Maks Verstapen treći. Drugi vozač Red Bula Aleksandar Albon zauzeo je osmo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: