"Neki igrači znaju gde je jedan saigrač, a Nikola zna gde su svi" VIDEO

Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun je po ko zna koji put pohvalio fenomenalan pregled igre Nikole Jokića.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 16.12.2019.

10:50

Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowsk

Jokić je zabeležio dabl-dabl šestu utakmicu u nizu sa 25 poena uz 10 skokova i 5 asistencija.

Posebno je oduševio dodavanjem do usamljenog Vila Bartona dok se sa Tažom Gibsonom borio za kontrolu lopte nakon promašenog "flotera".

"Neki igrači znaju gde su jedan ili dvojica saigrača, Nikola zna gde su svi. I u napadu i u odbrani. On je znao da neće moći da uhvati loptu pa ju je izbacio do otvorenog Bartona koji je pogodio važnu trojku iz ugla pored klupe Niksa", pohvalio je svoju zvezdu trener Majk Meloun.

Pročitajte još Dabl-dabl Jokića, impresivno šutersko veče Bogdanovića VIDEO

Srbin je predvodio Nagetse do pobede nad Niksima 111:105, treće u poslednja četiri meča.

"Trudio sam se da budem agresivan. Najbolji način da imaš otvorene šuteve je da izbacuješ loptu napolje, da ih nateraš da izlaze. Ja sam imao nekoliko dobih situacija i srećom lopta je ulazila", rekao je Jokić.

Nagetsi se kockali protiv Niksa ispustivši čak 20 poena prednosti iz prvog poluvremena.

"Do nam se dogodilo nekoliko puta ove sezone. Iskreno, drago mi je da se vraćamo, a ne padamo. Vratimo prednost i nađemo način da zadržimo vođstvo. Greškama u drugoj četvrtini smo ih vratili u život, oni su u trećoj iskoristili momentum. Mi smo promašivali polaganja, igrali loše odbranu i to im je dalo priliku. Dešava se",
dodao je srpski košarkaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: