"Znamo da i gore imaš najbolji dvokorak" VIDEO

Navršilo se 19 godina od kada je ovaj svet prerano napustio nekadašnji kapiten Partizana i košarkaš Budućnosti, čačanskog Borca i Bosne, Haris Brkić.

Izvor: SV

Nedelja, 15.12.2019.

19:38

Majka Radmila Brkić, članovi porodice, nekadašnji saigrači i prijatelji čoveka za kojeg se i devetnaest godina kasnije prepričava da je imao najbolji dvokorak, održali su devetnaestogodišnji pomen na Centralnom groblju u Beogradu.

Pored ostalih, poštu legendarnom Harisu, danas su još jednom odali i Miroslav Berić, Mlađan Šilobad, Dejan Tomašević i Zoran Sretenović sa suprugom.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. godine u Sarajevu. Košarkom je počeo da se bavi sa 10 godina, kada je počeo sa treninzima u KK Bosna. Sa svega sedamnaest godina, Brkić 1992. godine prelazi u Partizan odakle je pozajmljen Borcu iz Čačka.

U redovima čačanskog tima, Brkić je odigrao svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji, nakon čega je ubrzo usledio povratak u Partizan, gde je za šest sezona osvojio tri titule šampiona države i tri nacionalna kupa.

U sezoni 1997/98, Haris je bio kapiten tima koji se plasirao na "final four" u Barseloni. U sezoni 1999/00, Brkić je igrao za podgoričku Budućnost, tim u kojem je započeo i sezonu 2000/01.

Posle nekoliko nedelja, Haris se iz Podgorice vratio u svoj Partizan, a kobnog 12. decembra 2000. godine je na parkingu ispred nekadašnje dvorane "Pionir" napadnut vatrenim oružjem.

Tri dana kasnije, podlegao je povredama.

"Haris Brkić ni nakon 19 godina nije zaboravljen a uspomenu na njega čuvaju navijači i njegovi nekadašnji klubovi! Harisu u čast, kadeti Partizana NIS će tokom pauze u poluvremenu današnje utakmice sa Cibonom, postići devetnaest koševa posle Harisovog dvokoraka! Legenda živi večno!
", navedeno je na sajtu beogradskog kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: