Augsburg se osladio pobedom u Hofenhajmu

Fudbaleri Augsburga slavili su kao gosti protiv Hofenhajma sa 4:2 u prvoj utakmici 15. kola Bundeslige.

Izvor: Z.K.

Petak, 13.12.2019.

22:35

Augsburg se osladio pobedom u Hofenhajmu
Photo by Christian Kaspar-Bartke/Bongarts/Getty Images

Bio je to peti trijumf Augsburga ove sezone i šesti poraz domaćina koji je tako i četvrti meč zaredom ostao bez pobede.

S druge strane, Augsburg je u seriji od pet mečeva bez poraza tokom kojih je zabeležio četiri pobede i remi i posle slabog starta sada je u sredini tabele na desetom mestu.

Niderlehner je u 11. minutu osvojio loptu na sredini terena, krenuo u nezadrživ prodor, potom kao na tacni poslužio Filipa Maksa koji je rutinski realizovao priliku i gosti su poveli.

Samo tri minuta je trajala radost Augsburga, jer je u 14. minutu snažnim i preciznim udarcem sa 18 metara, Danac Robert Skov pogodio levi donji ugao za 1:1.

U drugom pčoluvremenu, u 51. minutu dosuđen je penal za Augsburg koji je Filip Maks pretvorio u pogodak da bi pet minuta kasnije Florijan Niderlehner još jednim sjajnim pasom proigrao Fredrika Jensena koji je kroz noge golmana Hofenhajma poslao loptu u mrežu za 1:3.

Uspeo je Jirgen Lokadija u 80. minutu da vrati rezultatsku neizvesnost kada je na centaršut Skova sa leve strane glavom prosledio loptu u mrežu gostiju.

Međutim, u jeku napada Hofenhajma usledila je nova kontra Augsburga i treća asistencija Niderlehnera, ovog puta za Brazila jaga kojem nije bilo teško da zatrese mrežu za konačnih 2:4.

Bundesliga, 15. kolo
Petak:
Hofenhajm - Augsburg 2:4 (1:1)
(Skov 14, Lokadija 80 - Maks 11, 51p, Jensen 56, Jago 85)
Subota:
15.30 Bajern - Verder
15.30 Keln - Leverkuzen
15.30 Herta - Frajburg
15.30 Majnc - Borusija (D)
15.30 Paderborn - Union Berlin
18.30 Dizeldorf - Lajpcig
Nedelja:
15.30 Volfsburg - Borusija (M)
18.00 Šalke - Ajntraht (F)
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: