Grinvud igrač kola u Ligi Evrope

Mladi napadač Mančester junajteda, 18-godišnji Mejson grinvud, proglašen je za najboljeg igrača u proteklom kolu Lige Evrope.

Izvor: Z.K.

Petak, 13.12.2019.

21:02

Grinvud igrač kola u Ligi Evrope
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Grinvud je sa dva pogotka i prekršajem za penal koji je načinjen nad njim pomogao Junajtedu da stigne do ubedljivog trijumfa protiv AZ Alkmara od 4:0.

Grinvudu je to bio četvrti gol u ovom takmičenju, a Junajted je sa 13 bodova osvojio prvo mesto u Grupi L takmičenja UEFA.

Reč je o fudbaleru koji je ponikao u Junajtedovoj akademiji i igraču od kojeg u klubu očekuju mnogo u narednim godinama.

Kada je reč o Premijer ligi, Grinvud je samo jednom startovao, ali je zato već 11 puta ulazio sa klupe.

Menadžer Ole Gunar Solskjer je na pitanje da li će sada Grinvuda odmarati do februara i meča Liga kupa sa Kolčesterom,odgovorio sa osmehom.

"Koliko se sećam, on je bio u timu od početka na meču sa Totenhemom, bio je sjajan. Ne plašim se da ga stavim u tim u Premijer ligi, uopšte se ne plašim toga.Pre će biti oko toga kako raspoređujemo te minute, treba naći pravu minutažu za njega. Naravno da je spreman da igra u Premijer ligi. On je prirodan golgeter, to je ono što sjajno radi", zaključio je Solskjer.

Grinvud je najmlađi igrač Junajteda koji je postigao dva gola na evropskoj utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: