"Lakše mi je da igram protiv Novaka"

Peti teniser sveta, Rus Danil Medvedev kaže da u 2020. godini ima velike ambicije.

Izvor: Z.K.

Petak, 13.12.2019.

17:58

Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Ruski teniser je sjajnim rezultatima obeležio drugu polovinu ove godine koji su ga doveli do najboljeg plamsana u karijeri, četvrtog mesta na ATP listi.

Medvedev otuda ima velike planove za novu sezonu i ne krije da mu je želja da jednog dana postane i svetski broj jedan.

"Razmišljao sam o tome još kada sam imao šest godjna i nikada neću prestati da razmišljam, ali ne mogu da kažem da mi je to opsesija. Kada budem imao 40 godina možda ću sesti i reći, u redu, broj dva je bila moja najbolja pozicija, ali to mi ne bi mnogo promenilo život."

"Kada trenirate naporno na određeni način i igrate na tako mnogo turnira, normalno je da želite najbolje rezultate", izjavio je Medvedev za "Ubitenis"

Ispred njega su članovi "velike trojke", Nadal, Đoković i Federer, a Rus ima veliki izazov da ih prestigne. Posebno je motivisan protiv Nadala i Đokovića.

"Oni su dva velika šampiona, dva neverovatna protivnika. Ipak, mislim da mi je lakše da igram protiv Novaka, više odgovora mom stilu igre. Mečevi sa njim se uvek završe velikom borbom, to me uzbuđuje", dodao je ruski teniser.

Ruskim sportistima je u naredne četiri godine zabranjeno da se takmiče na najvećim svetskim takmičenjima zbog kršenja pravila o dopingu. Medvedev može da igra na Olimpijskim igrama u Tokiju pod neutralnom zastavom, ukoliko dokaže da nema veze sa dopingom.

"Da, svakako da želim da igram. Naravno da sam kao Rus razočaran takvom odlukom i kao neko ko nema nikakve veze sa tim, što ću morati da igram pod neutralnom zastavom".

"Sve to mi je malo čudno. Ne znam tačno zašto je doneta ta odluka, tako da ne znam ni da li je odluka ispravna. Meni je kao teniseru malo neobično da pričam o ovome jer živim u Monaku i nas tenisere testiraju bukvalno svuda. Imamo od 20 do 30 doping testova. Znam šta se dogodilo, ali ne znam kako da reagujem", rekao je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: