Bejzbol dozvolio marihuanu

Američka bejzbol liga, MLB, sklonila je marihuanu sa liste zabranjenih supstanci, objavili su američki mediji.

Izvor: SN

Četvrtak, 12.12.2019.

21:20

Bejzbol dozvolio marihuanu
Photo by Jeff Gross/Getty Images

MLB je izdao saopštenje u kom će od 2020. godine dozvolitu upotrebu kanabisa koji će biti tretiran isto kao i alkohol.

Sintetički THC (tetra-hidro-kanabinol) će i dalje biti na listi opijata kao i kokain i fentanil (supstanca koja se koristi za anestetike, ali i kao dodatak kokainu i heroinu) i igrači koji budu bili pozitivni na ove supstance snosiće određene posledice.

"Sjedinjene Američke Države se bore sa epidemijom opijata. Nadamo se da svi razumeju našu odluku – šta smo dozvolili, a šta nismo i da se nadamo da ćemo na ovaj način zdravstveno pomoći igračima i da ćemo u društvu podići svest o čitavoj situaciji i da ćemo edukovati omladinu. Opijati koje smo dozvolili, dozvolili smo samo u medicinske svrhe", napomenuo je Den Hejlem jedan od čelnih ljudi MLB – a.

Nekoliko meseci nakon smrti Tajlera Skagsa, dvadesetsedmogodišnjeg bacača Los Anđeles Ejndželsa (na autopsiji mu je u sistemu pronađen fentanil i alkohol) liga je odlučila da u medicinske svrhe odobri određene supstance.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: