Ludnica na "Dragau", Menhengladbah eliminisan u 90'

Poznati su svi učesnici šesnaestine finala Lige Evrope.

Izvor: MT

Četvrtak, 12.12.2019.

20:40

Ludnica na
EPA-EFE/JOSE COELHO

Poslednjih pet putnika u nokatu fazu su Rendžers, Porto, Ludogorec, Bašakšehir i Roma.

Ranije, plasman su obezbedili APOEL, AZ Alkmar, Bazel, Braga, Seltik, Espanjol, Gent, LASK, Mančester junajted, Sevilja, Sporting, Volfsburg, Vulverhempton, Hetafe, Kluž, Arsenal, Ajntraht i Kopenhagen.

Njima će se pridružiti i trećeplasirane ekipe iz grupne faze Lige šampiona – Klub Briž, Olimpijakos, Šahtjor, Bajer Leverkuzen, Salcburg, Inter, Benfika i Ajaks.

U terminu od 21.00 na programu su bili mečevi poslednjeg kola u grupama G, H, I, J, K i L.

Na terenima širom Evrope bilo je i srpskih fudbalera – Nemanja Rnić (Volfsberger), Danijel Aleksić (Bašakšehir), Nemanja Matić (Mančester junajted) i Dejan Dražić (Slovan).

Tok mečeva možete pratiti u našem LIVE BLOGU:

Grupa G

U jedinoj grupi u kojoj su sve četiri ekipe imale šansu da prođu dalje, najuspešniji su bili Rendžers i Porto.

Škoti su vodili tokom većeg dela meča protiv Jang Bojsa, golom Morelosa. Ipak, gosti su zahvaljujući autogolu Barišića u završnici uspeli da izjednače, ali to nije bilo dovoljno za potpuni preokret – 1:1.

Potpuno drugačija utakmica viđena je na Dragau, gde su domaći posle velike drame savladali Fejnord sa 3:2.

Domaći su u samo dva minuta stekli veliko vođstvo, da bi ubrzo, takođe, u dva minuta, Holanđani uzvratili.

U 32. minutu novo vođstvo, a ispostaviće se i konačan rezultat utakmice, postavio je Soareš.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa H:

Direktan duel za plasman u nokaut fazu igran je u Razgradu, gde su se sastali Ludogorec i Ferencvaroš.

Domaći su uspeli da ostanu neporaženi i tako se plasiraju u 1/16 finala. Šampion Bugarske je dugo vodio, ali gu gosti uspeli da dođu do rezultata, koji na njihovu žalost nije bio dovoljan da odu u narednu rundu – 1:1.

U utakmici bez rezultatskog značaja, poslednjeplasirani CSKA je golom Nikole Vlašića u 84. minutu savladao vodeći Espanjol na gostovanju sa 1:0.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa I:

U ovoj grupi stvari su bile kristalno jasne i pre poslednjeg kola. Dalje su prošli Gent i Volfsburg, dok su Sent Etjen i Oleksandrija ispali.

Oni koji će evropsko proleće dočekati ostvarili su pobede. Belgijanci su “tukli” Oleksandriju sa 2:1, a junak meča bio je dvostruki strelac Depoatr.

Sa druge strane, Volfsburg je minimalcem (1:0) savladao francusku ekipu, a jedini pogodak postigao je Otavio u 52. minutu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa J:

Zanimljivo je bilo i u grupi J, gde su tri ekipe konkurisale za preostala dva mesta koja voda u 1/16 finala. Tragičar dana je definitivno Menhengladbah.

Vodeći tim nemačke Bundeslige je pre ovog kola bio lider, a odgovarao mu je i remi u meču sa Bašakšehirom. Dobro su i počeli, a prednost im je doneo Tiram u 32. minutu.

Do poluvremena gosti su preko Kahvečija izjednačili, da bi potpuni preokret vredan plasmana u nokaut fazu obezbedio Kriveli u 90. minutu utakmice za konačnih 2:1

Drugoplasirana Roma imala je zicer na svom terenu protiv prežaljenog Volfsbergera, ali nije uspela da dođe do tri boda. Ipak, i 2:2 sa austrijskim predstavnikom bilo je dovoljno da "Vučica" ode u narednu rundu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa K:

Putnici u nokaut fazu su odavno bili poznati i u grupi K.

Raspored na tabeli ostao je nepromenjen i nakon poslednjeg kola. Vulvsi su deklasirali Bešiktaš sa 4:0, uz het-trik Dioga Žote, dok je Braga preokrenula Slovan i slavila sa 4:2
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa L:

Nažalost, i u ovoj grupi stvari su bile poznate pre poslednjeg kola.

Ubedljive trijumfe ostvarili su Partizan i Mančester junajted. Crno-beli su savladali Astanu sa 4:1, dok su "crveni đavoli" pobedili AZ Alkmar sa 4:0.

U 1/16 finala plasirali su se engleski i holandski predstavnik.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: