Američki milijarder želi da kupi Čelsi

Jedan od vlasnika LA Dodžersa, milijarder Tod Boeli namerava da kupi akcije Čelsija i postane vlasnik londonskog klupa.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 12.12.2019.

13:56

Američki milijarder želi da kupi Čelsi
Photo by Stephen Dunn/Getty Images

Ostrvski mediji prenose da je finansijer, čije se bogatstvo procenjuje na blizu pet milijardi evra, već pokušao da klupi "plavce", ali da je Roman Abramovič odbio ponudu.

To nije sprečilo Boelija da započne novo planiranje, sa znatno većom ponudom, ali problem mu za sada predstavlja uporno odbijanje Abramoviča da proda klub čiji je vlasnik postao 2003.

Veruje se da je ruski biznismen odbio već četiri ponude u poslednjih godinu i po dana i pored toga što je poznato da ima problema sa dobijanjem britanske vize i što ga zbog toga nema na utakmicama.

Abramovič je od ranije imao plan da napravi novi stadion vredan više od 500 miliona funti, ali problem sa vizom komplikuje stvari i građevinska dozvola za projekat ističe 31. marta 2020.

Veruje se da bi novi stadion značajno podigao cenu kluba na tržištu, a Abramovič vrednuje Čelsi na više od tri milijarde evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: