"Idemo na pobedu i protiv Danske!"

Srpske rukometašice u sredu očekuje meč odluke na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 10.12.2019.

12:40

Foto: RSS

"Orlice" od 10 časova igraju protiv selekcije Danske u borbi za plasman u polufinale turnira.

U preostalim mečevima Grupe 1 sastaju se Nemačka – Norveška i Holandija – Južna Koreja, od čijih ishoda zavisi i plasman Srbije.

Srbija, pre svega, mora da pobedi Dansku u meču koji će biti bitan i za borbu za plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre.

"Moramo da ćutimo, čekamo da se sve završi. Da ne gledamo na rezultate. Moramo pokušati da se spremimo i pobedimo Dansku. Ako bude dovoljno, bude. Sutra je dan odmora, rekao sam devojkama da ćemo ići na jedan izlet, u botaničku baštu. Prvo neka se naspavaju, jako su teške utakmice. Fizioterapeuti će odraditi svoj deo posla, jer nam Jovana Stoiljković zaista treba. Žrtvjuje se mnogo i ovom prilikom zaista čestitam svim devojkama"
, rekao je selektor Ljubomir Obradović. Ukoliko Srbija želi u polufinale SP, moraju da se dogode još dva scenarija. Prvo, u meču od 7h Južna Koreja mora da pobedi ili da remizira sa Holandijom i tako tu reprezentaciju isključi iz borbe za najbolje četiri na svetu.

U tom meču Srbiji će, ako sve do tada bude išlo prema planu, biti potrebno da Norvežanke u najgorem slučaju odigraju nerešeno sa Nemicama.

Ukoliko bi se ove tri situacije desile Norveška bi išla kao prva, a Srbija kao druga, sa istim ili većim brojem bodova od Nemačke, u polufinale.

Moguć scenario je i taj da Srbija u uđe u trougao sa Nemačkom i Holandijom, ili sa Norveškom i Holandijom, ali u oba slučaja naše rukometašice ne bi bile u povoljnoj poziciji.

"Samo zbog karaktera imamo četiri boda. Ne mogu da kažem da smo bolja ekipa od Nemačke, ili Danske, ali mi ne damo na sebe. Sad smo opet u igri, tu smo. Želimo da pobedimo i Dansku, da ih iznenadimo, i igramo našu igru", rekla je Dragana Cvijić

Srbija je savladala Dansku u poslednjem susretu, bilo je 30:25 na Evropskom prvenstvu prošle godine.

"Dobro znamo Dansku, igrale smo i njima i u Nemačkoj i u Francuskoj. Spremićemo se dobro", rekla je Dijana Radojević, a pobedu najavljuje i Jovana Risović, "Volimo dramatične utakmice. Toliko smo se borile da smo iscrpljene i emotivno i fizički. U glavnoj fazi, već četiri boda, mislim da je ovo odlično. Idemo i po treću pobedu".
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: