Srbin je najspektakularniji basketaš sveta!

Basketaš Novog Sada i reprezentativac Srbije Dušan Domović Bulut proglašen je za najspektakularnijeg igrača ove sezone u izboru navijača na sajtu FIBA.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 09.12.2019.

13:02

Srbin je najspektakularniji basketaš sveta!
Foto: fiba.basketball

FIBA 3x3 je pokrenula glasanje za najspektakularnijeg basketaša 2019, a pored Buluta, u užem izboru našao se još jedan srpski igrač, Nikola Vuković iz ekipe Zemuna.

Posle glasanja, koje je FIBA 3x3 okarakterisala kao neregularno, izdvojili su se Bulut i član njujorškog Harlema, Marsel Esonvune.

Kako je saopšteno, tokom glasanja su "korišćeni određeni marketinški potezi, usled kojih pravi ljubitelji basketa nisu mogli doći do izražaja".

Iz tog razloga, FIBA 3x3 je na svom zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram ponovila glasanje između dvojice igrača. Oglasilo se više od 5.000 korisnika, a srpski reprezentativac je odneo ubedljivu pobedu.

Bulut je ove sezone predvodio ekipu Novog Sada do četvrte titule svetskog šampiona, reprezentaciju Srbije do odbrane trofeja namenjenog šampionu Evrope, a nakon tog prvenstva Srbija je i zvanično obezbedila plasman na Olimpijske igre, koje će se održati 2020. godine u Tokiju.

U tom periodu, reprezentativac Srbije proglašen je za najspektakularnijeg igrača na pet različitih turnira, u Dohi, Meksiko Sitiju, Kini, Los Anđelesu, kao i na finalnom turniru koji je održan u japanskom gradu Utsunomija.

Novosađanin je ponovio prošlosezonski uspeh, kada je takođe bio proglašen za najspektakularnijeg igrača sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: