FMP nikad bliži pobedi – Zvezda preživela!

Košarkaši Crvene zvezde "preživeli" su utakmicu protiv FMP-a i ostvarili 25. uzastopnu pobedu nad tom ekipom u svim takmičenjima.

Izvor: LN

Nedelja, 08.12.2019.

17:20

FMP nikad bliži pobedi – Zvezda preživela!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvezda je rezultatom 95:89 pobedila goste iz Železnika u dvorani "Aleksandar Nikolić", u desetom kolu ABA lige.

FMP je bio jako blizu da pobedi crveno-bele posle osam i po godina konstantnog gubljenja, ali je posustao u završnici regularnog dela, a posle i produžetka, i pretrpeo peti poraz u sezoni.

Zvezda je upisala šestu pobedu i vratila se u plej-of zonu ABA lige (četvrto mesto), barem dok Primorska ne odigra svoj meč u Kopru protiv Zadra.

Apsolutni lider ekipe i najzaslužniji za pobedu ponovo je bio Lorenzo Braun, dok je veliki doprinos imao Dejan Davidovac, koji je "povukao" ekipu u završnici i jednom trojkom rešio meč.

Meč je odlično otvorio Lorenzo Braun, koji je nastavio tamo gde je stao u Milanu, u pobedi Zvezde nad Armanijem u Evroligi.

Svi igrači crveno-belih bili su razigrani na početku utakmice, ali su lako dopsutili FMP-u da se razigra i da brzo uhvati priključak posle -5, a onda i povede.

Posle prve deonice tim iz Železnika imao je prednost, 19:21.

Druga četvrtina počela je dosta produktivno, sa tri trojke u tri napada, dve na polovini gostiju.

FMP je upao u nešto sporiji ritam, a crveno-beli su to iskoristili i uspeli da vrate prednost na svoju stranu. Ipak, to nije dugo trajalo.

Uživo prenos meča mogli ste da pratite uz naš LIVE BLOG.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
"Panteri" su uhvatili ritam, Zvezda nije uspevala da pogodi otvorene šuteve, a gostima je pomoglo to što je Gist u završnici poluvremena promašio otvoreno zakucavanje i još otvoreniji zicer.

Na poluvremenu na semaforu je stajalo - 38:41.

Drugo poluvreme odlično je počelo za "pantere". Zaigrali su dobro, ali je rezultatski priključak domaćinu držao Lorenzo Braun, koji nije planirao da stane.

Beron je imao priliku da trojkom "odlepi" svoju ekipu na +5, ali nije pogodio iz otvorene pozicije, pa je krenula serija gostiju.

Prednost domaćinu vratio je Dobrić, ali je nekoliko izgubljenih lopti dosta koštalo crveno-bele i pred poslednjih deset minuta FMP je imao +5.

Mimo očekivanja, gosti iz Železnika prednost su povećali početkom četvrte četvrtine.

Brzo je bilo +8, a onda je zaostatak srpskog evroligaša postao dvocifreni i iznosio maksimalnih 59:69.

FMP je do tada igrao jako dobro, ali je Zvezda za nepuna dva minuta "istopila" prednost protivnika i došla do prednosti već na 73:72, posle dobre kombinacije Gista i Lorenza.

Ušlo se u dramatičnu završnicu u kojoj je Dženkins odveo Zvezdu na +3, ali u narednom napadu Turčin Ogben Ulubaj nije uopšte razmišljao, već je samo "odapeo" trojku i izjednalio.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Koš za pobedu promašio je Lorenzo Braun.

U produžetku ponovo je bolje zaigrao FMP i ponovo došao do +4, ali im prednost ni tada nije dugo trajala.

Nadu svom timu doneo je Đoković suludom trojkom na isteku napada o tablu za 82:84, ali je usledio novi preokret. Davidovac je na 34 sekunde do kraja pogodio otvorenu trojku za 89:84.

Ulubaj je pogodio još jednu trojku i smanjio prednost, ali šampion nije dozvolio novi preokret.

Ubedljivo najbolji kod pobednika bio je Lorenzo Braun sa 25 poena pet skokova i sedam asistencija, uz pet izgubljenih lopti.

Pratio ga je Davidovac sa 18 poena, a pratili su ga Gist sa 12 i Dženkins sa deset poena.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Ulubaj sa 19 poena i pet skokova, dok su dvocifreni još bili Pecarski sa 15, Tejić sa 12 i Đorđević sa 11 poena.

U narednom kolu, 14. odnosno 15. decembra, FMP dočekuje Budućnost, dok Zvezda gostuje u Zadru.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

425 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: