"Novak je najbolji do sada, ima inteligentnu igru u polju"

Poznati teniski stručnjak Nik Bolitijeri, kroz čije ruke su prošli mnogo šampioni, smatra da je Novak Đoković najveći igrač svih vremena.

Izvor: Z.K.

Petak, 06.12.2019.

16:36

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Amerikanac, koji je u julu napunio 88 godina, takođe veruje da je Serena Vilijams najbolja igračica do sada.

"Novak Đoković se kreće dobro, uspeva da se izvuče iz teških pozicija, odlično servira i veoma je inteligentan u polju. On je najbolji i sjajno je opet videti ga na vrhuncu igre. Ono što čoveka čini šampionom je da pobeđuje čak i kad ne želi da bude na vrhu", kaže Bolitijeri.

Kada je reč o ženskom tenisu, Bolitijeri kaže da se niko ne može meriti sa Serenom.

"Kod devojaka je to Serena Vilijams. Imao sam tu sreću da radim sa mnogima, ali Serena je posebna klasa. Njen stil igre je drugačiji. Ona igra tako kao da kaže, napašću te od prvog poena".

"Sada ima ćerkicu i nije u najboljoj formi da bi mogla da udara lopticu jako kao nekad. Nadam se da će naći put, ali ta sećanja, kada sam uz njihovog oca Ričarda, radio sa Serenom i Venus, to je bilo nešto predivno", zaključio je Bolitijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: