Federerovih 0/12 obeležilo Grend slem godinu VIDEO

Pobeda Stefanosa Cicipasa nad Rodžerom Federerom najveće je iznenađenje na Grend slemu prethodne sezone.

Izvor: LN

Četvrtak, 05.12.2019.

20:50

Federerovih 0/12 obeležilo Grend slem godinu VIDEO
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Cicipas je 2019. godinu obeležio sa mnogo uspeha, najskorije osvajanjem Završnog mastersa, a jedan od njih je izbacivanje Federera iz Melburna.

On je tada, u osmini finala, pobedio Švajcarca sa 3-1 u setovima (6:7, 7:6, 7:5, 7:6) za tri sata i 45 minuta tenisa.

Tokom drugog seta mladi Grk je spasao čak četiri set lopte na servisu pri rezultatu 4:5, a onda napravio veliki preokret i najavio blistavu sezonu.

"Izuzetno žalim za propuštenim prilikam... Morao sam da osvojim drugi set. Ne zanima me kako je to trebalo da uradim, znam samo da sam moram
", rekao je tada Federer koji nije iskoristio nijednu od 12 brejk prilika. Drugo mesto osvojio je Argentinac Gvido Pelja, koji je u osmini finala Vimbldona pobedio Kanađanina Miloša Raonića posle velikog preokreta.

Pelja nije mogao da se suprostavi Raoniću koji ga je "bombardovao" tokom prva dva seta, ali je onda, mimo svih očekivanja, napravio preokret – 3:6, 4:6, 6:3, 7:6, 8:6.

Treća pozicija pripala je Grigoru Dimitrovu, koji je na US openu šokirao svet i izbacio Rodžera Federera u četvrtfinalu sa 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2.

Bugarin je igrao izuzetan meč i zasluženo je došao do pobede, ali je njoj "kumovala" povreda švajcarskog igrača.

Četvrto mesto osvojio je Italijan Tomas Fabijano, koji je pobedio Stefanosa Cicipasa u prvom kolu Vimbldona sa 6:4, 3:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Na poslednjem, petom mestu, našao se Francuz Pjer-Ig Erber i njegova pobeda od 4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 nad Danilom Medvedevim u prvom kolu Rolan Garosa.

Podsetimo, ATP je prethodno odabrao i meč sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: