Refleks osvojio Kup Koraća!

Izvor: B92

Nedelja, 20.02.2005.

21:09

Default images

Košarkaši Refleksa osvojili su trofej u Kupu Radivoja Koraća, posle pobede nad ekipom Partizana Pivare MB - 88:84 (21:23, 15:19, 28:19, 24:23) u vršačkoj dvorani Milenijum.

Najefikasniji na utakmici bio je kapiten Partizana Dejan Milojević sa čak 34 poena i devet skokova (indeks 41), ali to  nije bilo dovoljno da se pobedi timska igra ekipe iz Železnika. Najviše poena za pobednički tim - 25 postigao je Bojan Popović, koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača finalnog turnira Kupa.

Pored Popovića, zasluge za pobedu "Pantera" pripadaju i Aleksandru Rašiću sa 17, Milanu Majstoroviću - 16, Branku Joroviću - 15 i Miletu Iliću sa 10 postignutih poena. U redovima Partizana nije bilo podrške Milojeviću - ostatak tima imao je zbirni indeks 36. Centar Kosta Perović i pored odlične minutaže postigao samo četiri poena i imao dva skoka, a Tripković je došao do 18 poena, od kojih samo pet iz igre.

Refleks je do trećeg trofeja kupa u istoriji stigao posle bolje igre u drugom poluvremenu. Trofej pobedniku uručio je predsednik Košarkaškog saveza Srbije Blaž Stojanović.
Beta
Partizan je posle ravnopravne igre na početku meča stekao solidnu prednost, koju je držao tokom obe srednje četvrtine. Međutim, ekipa iz Železnika je zahvaljujući odličnoj igri Popovića stigla do prednosti u finišu trećeg perioda, a plus tri im je donela trojka Majstorovića uz zvuk sirene.

Tokom cele poslednje četvrtine Refleks je imao prednost, od minimalne, do pet poena viška, a Partizan je imao velikih problema u poentiranju iz igre. Meč je okončan penal završnicom, u kojoj se ekipa iz predgrađa bolje snašla.

Partizan je u poslednju četvrtinu ušao bez Bakića, a meč je prerano završio i Božić. Na drugoj strani je Refleks bio desetkovan izlaskom Ilića, Majstorovića i Popovića, zbog 5 ličnih grešaka.

U poslednjim sekundima je Rašić promašenim bacanjem i naivnim faulom nad Tripkovićem umalo dao Partizanu šansu za povratak, ali je Tripković prvi promašaj sa penala (posle 12 uzastopnih pogodaka) zabeležio tri sekunde pre kraja.

Dramu je produžio Jorović, koji je promašio oba bacanja dve sekunde pre kraja, a zatim na +3 faulirao Milojevića 10 metara od koša. Utakmicu je ipak rešio Rašić sa dva bacanja sekund pre kraja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: