Refleks ponovo u finalu Kupa Koraća

Izvor: B92

Subota, 19.02.2005.

20:08

Default images

Košarkaši Refleksa iz Železnika plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, koji se održava u vršačkoj hali Milenijum.

Refleks je u polufinalu savladao podgoričku Budućnost rezultatom 85:76 (16:21, 26:20. 21:15, 22:20).

Njihov protivnik u finalu biće poznat kasnije u subotu, kada se sastaju beogradski timovi Partizan Pivara MB i Atlas.

Budućnost je na startu iskoristila uspavanost ekipe iz Železnika i stekla prednost (17:6), pre svega zahvaljujući novoj odličnoj partiji Miloša Minića. Međutim, do poluvremena Refleks (koji je imao apsolutnu podršku publike u Milenijumu) je uspeo da stigne do potpunog egala, a u trećoj četvrtini je preuzeo prednost.

U poslednjem periodu ekipa iz Podgorice pokušavala je da uhvati priključak trojkama, ali ih šut nije služio, pa su momci iz predgrađa izborili još jedno finale kupa, treće u nizu.

Najefikasniji u timu iz Železnika bio je Milan Majstorović sa 21 postignutim poenom, a sledili su ga Bojan Popović sa 20 i Aleksandar Rašić sa 14. Miloš Minić je postigao 20 poena za Podgoričane, a Dragan Vukčević 14.

Trener Budućnosti Zoran Martić čestitao je posle meča Refleksu na plasmanu u finale Kupa i ocenio da je njegova ekipa dobro ušla u utakmicu, ali da su košarkaši Refleksa bili smireniji u nastavku i da je pobednika odlučio skok.

"Nismo imali rešenja za ofanzivni skok Refleksa, ne samo jednog nego više igrača. To im je davalo više samopouzdanja, iako su imali slabiji procenat šuta. Nemam zamerki prema igračima, ali evidentno je da smo neke stvari radili lošije nego u četvrtfinalu", rekao je trener Podgoričana.
Beta
Martić je dodao da je zadovoljan ukupnim učinkom svoje ekipe na turniru.

Trener Refleksa Boško Đokić čestitao je svojim igračima na "muški i pametno odigranoj utakmici". On nije želeo da istakne nijednog pojedinca, jer je, kako je kazao, ova pobeda Refleksa rezultat "odličnog kolektivnog rada".

"Mislim da je ovo bilo dobro polufinale. Imali smo dogovor kada da napadnemo i odbranimo Slavka Vraneša. U početku nije išlo, ali kada smo raširili igru sve je krenulo", izjavio je streteg "Pantera".

Đokić je rekao da je na početku utakmice bio prisutan strah kod igrača, ali da su "u drugom poluvremenu bolje kontrolisali utakmicu, igrali smo dobro odbranu i bili dobri pod njihovim košem. Imali smo i visok procenat šuta sa slobodnih bacanja".

Košarkaš Refleksa Aleksandar Rašic zahvalio se posle utakmice vršačkoj publici na podršci i ocenio da se tim iz Železnika zasluženo plasirao u finale turnira.

"Počeli smo nervozno, kao protiv Vojvodine, ali kasnije smo uhvatili ritam i bili mnogo efikasniji. Mislim da smo zasluzeno u finalu", rekao je Rašić.

Refleks: Popović 20, Voren 4, Rašić 14, Jorović 6, Ilić 2, Majstorović 21, Krstović, Todorović, Radinović 6, Pantić 2, Teodosić, Aleksandrov 10.

Budućnost: Minić 20, Pajović 20, Popović, Bulajić, Stevović 11, Rakočević 9, Vraneš 5, Marjanović 7, Dašić, Vukčević 14, Maraš, Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: