Crna Gora posle drame do pobede i druge faze Svetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji.

Izvor: Z.K.

Sreda, 04.12.2019.

09:27

Crna Gora posle drame do pobede i druge faze Svetskog prvenstva
Foto: EPA-EFE/HIROSHI YAMAMURA

"Lavice" su pobedile reprezentaciju Rumunije sa 27:26 iako se činilo da će Rumunke, predvođene najboljom rukometašicom sveta, Kristinom Neagu stići do trijumfa.

Tako je Crna Gora sačuvala stopostotan učinak na turniru, ostvarena je i četvrta pobeda, a i ovog puta, kao u utorak sa Mađarskom (25:24), bilo je rezultatski tesno.

Rezultat je u 41. minutu bio 20:16 u korist Rumunije, a Kristina Neagu je readila šta je htela, postigla je do tada čak deset golova.

Potom je selektor Crne Gore Per Johanson rešio da promeni nešto u igri,"udario" je flaster na Neagu, tako što je Jovanka Radičević konstantno motrila na nju i to se i te kako isplatilo.

Crna Gora je napravila seriju od 8:1, a Neagu je do kraja samo još jednom zatresla mrežu.

Jovanka Radičević je pored sjajno obavljene uloge flastera u finišu meča, sa šest golova bila najefikasnija u timu pobednika, a isti učinak imala je i Milena Raičević.

Đurđina Jauković je postigla četiri, a Katarina Bulatović tri pogotka, a zanimljivo je da je gol postigla i golmanka Marina Rajčić i to za vođstvo od 22:21.

Plasmanom u glavnu fazu Crna Gora će minimalno preneti dva boda. U slučaju da u petak 6. decembra pobedi i Španiji, biće na korak do polufinala čime bi se obezbedio plasman na Olimpijske igre u Tokiju.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: