"Nekada je Amerika dominirala i niste imali finaliste iz Srbije ili Azije"

Nekadašnji četvrti teniser sveta Džejms Blejk je govorio o ekspanziji "belog sporta" u poslednjim decenijama.

Izvor: SV

Utorak, 03.12.2019.

21:33

Getty Images/Stuart Milligan/ALLSPORT

On je istakao da je u ranijem periodu američki tenis bio u fokusu jer je imao igrače poput Džona Mekenroa, Andrea Agasija i Pita Samprasa.

"Sećam se da su me pitali ko će biti novi... Svako od njih. Endi Rodik je preuzeo odgovornost na sebe i to je pomoglo nama ostalima. Znam da je Endi imao mnogo pritiska na sebi. Teško je, Amerika je bila dominantna tokom decenija", rekao je Blejk.

On je dodao i da su navijači kroz godine navikli da u finalima Gren slem turnira viđaju američku zastavu.

"Sada shvatamo da je tenis globalni sport i da postane sve teže bilo kojoj zemlji da dominira. U prošlosti niste imali šampione iz Srbije ili Azije, niste imali mnogo prilika da uspete... Moć je dolazila iz Amerike, Australije, Francuske i Engleske. Sada je to globalizovano, što je dobro za igru"
, naveo je Blejk.

On je govorio i o dominaciji Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

"Prilično je nestvarno gledati trojicu najboljih ikada kako igraju u jednoj eri. Svima ostalima je teško da osvoje Gren slem turnire. Njih trojica nastavljaju da igraju na visokom nivou i sve su bolji
", naveo je Blejk.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: