"Modrićeva istorijska lekcija"

Gest i ponašanje Luke Modrića na svečanoj ceremoniji dodele "Zlatne lopte" u Parizu zaokuplja pažnju španske javnosti.

Izvor: MT

Utorak, 03.12.2019.

19:25

EPA-EFE/YOAN VALAT

Hrvatski reprezentativac, najbolji fudbaler sveta za 2018. godinu, predao je "štafetu" Lionelu Mesiju, kome je ovo rekordno šesto priznanje.

"U sportu i fudbalu nije bitno samo pobediti, nego i poštovati i saigrače i protivnike", napisao je Modrić na svom zvaničnom tviter nalogu.

Modrić ove godine nije bio ni među prvih 30 u izboru Frans fudbala, ali je o pored toga došao na ceremoniju proglašenja.

"Luka se pokazao kao pravi primer. Za razliku od Kristijana Ronalda i Lionela Mesija koji dolaze samo na ceremonije na kojima dobijaju glavna priznanja", podsetila je Marka u tekstu pod nazivom "Modrićeva istorijska lekcija". Džentlmenski potez Modrića nije promakao ni Barseloni.

"Luka Modrić, pravi gospodin", retvitovano je sa zvaničnog naloga Blaugrane.

Španska Marka je navela "da je Modrićev gest jednostavan, ali da će biti upamćen. Istorijska lekcija koja bi trebalo da postane tradicija. Pobednik bi uvek trebalo da nagradu primi od svog prethodnika“, navela je Marka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: