Dončić se poigravao i sa uzorom Lebronom VIDEO

Luka Dončić nastavlja da impresionira u svojoj tek drugoj sezoni u NBA ligi.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 02.12.2019.

09:07

Dončić se poigravao i sa uzorom Lebronom VIDEO
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Nakon što je postao tek četvrti igrač u istoriji koji je u jednom mesecu imao tripl-dabl prosek sa najmanje 30 poena, protekle noći je zablistao protiv jednog od favorita za osvajanje titule.

Mladi Slovenac je bio na korak od novog tripl-dabla u kultnom "Stejpls centru", predvodivši Dalas do pobede nad Lejkersima 114:100.

Dončić je za 33 minuta na parketu pogodio 10 od 23 šuta iz igre (4/10 trojke) za 27 poena, 10 asistencija i 9 skokova, mada je imao i 7 izgubljenih lopti.

Uprkos tom što su sa druge strane parketa bili Lebron Džejms i Entoni Dejvis, Dončić je posebno uspeo da zadivi navijače "jezeraša" sa dva sjajna poteza. Prvi od njih je sjajno zakucavanje nakon nekoliko igrača Lejkersa nakon što je bukvalno u jednom koraku pretrčao Kentevijusa Koldvel-Poupa.

Potom je u direktnom duelu nadmudrio i Džejmsa, sjajnim step-bekom i trojkom sa devet metara.

"Gledao sam Džejmsa kao dete. Divio sam mu se, bio mi je uzor dok sam odrastao. Još uvek je", rekao je Dončić posle meča u Los Anđelesu, "Bio sam nervozan pre utakmice, iako nikad nisam nervozan pre meča".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: