Mesi jednim potezom "pokorio" Madrid! VIDEO

Fudbaleri Barselone savladali su na gostovanju Atletiko Madrid sa 1:0, u derbiju 15. kola La Lige.

Izvor: MT SV

Nedelja, 01.12.2019.

20:50

Mesi jednim potezom
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Pobedonosni gol za Katalonce postigao je Lionel Mesi u 86. minutu.

Ovim trijumfom Barselona je ponovo na deobi prvog mesta sa ljutim rivalom Realom, dok su "jorgandžije" ostale na 6. poziciji.

Čini se da su domaći zaslužili bar bod, pre svega zbog bolje igre u prvom delu meča. Prva prilika viđena je već u 7. minutu, kada je lopta dvaput uletala u kazneni prostor Barselone, a Mario Ermoso je šutirao loptom u nogu Žuniora Firpa, od koga se ona odbila u stativu gola katalonske ekipe.

Atletiko je do gola mogao da dođe i u 20. minutu, kada su viđena tri fenomenalna poteza u jednoj sekundi. Žoao Feliks je divno asistirao Ermosu dugom loptom pravo na peterac, ali je šut pogodio Ter Štegena u stajnu nogu i odbio se u korner.

Katalonci su na prvu veliku šansu čekali do 26. minuta. Sarađivali su Suares i Mesi, Argentinac je ostavio loptu Ivanu Rakitiću u šesnaestercu, ali se Hrvat okliznuo i nije uspeo da šutira kako je želeo, pa je Jan Oblak lako reagovao.

Aktuelni prvak je do vođstva mogao da dođe i u 42. minutu, kada je Artur izveo korner, pogodio Pikea u "trepavicu", međutim, lopta je, odskočivši od podloge, završila na prečki Oblakovog gola.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Žustri startovi, žuti kartoni i dobri kontranapadi nisu izostali. Madriđani su najbliži golu bili u 72. minutu, kada je Artur uspeo da raščisti opasnost iz svog peterca nakon akcije Koree i Morate.

Činilo se da publika na stadionu Vanda Metropolitano neće imati prilike da vidi pogodak na ovoj utakmici. Ipak, u 86. minutu na scenu je stupio Lionel Mesi.

Omaleni Argentinac se u svom stilu zaleteo ka golu Atletika, odigrao dupli pas sa Suaresom, a onda sjajnim udarcem savladao slovenačkog golmana za veliku pobedu Barselone u Madridu, prve posle skoro tri godine.

Jedini gol na meču pogledajte OVDE.

U narednoj rundi Barselona će dočekati Majorku, dok će Atletiko gostovati Viljarealu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: