Đoković iznenadio javnost – na mestu uspeha posle 13 godina!

Novak Đoković bi naredne teniske sezone, pre Australijan opena, trebalo da se vrati na turnir u gradu u kojem je osvojio treću titulu u karijeri.

Izvor: LN

Nedelja, 01.12.2019.

18:49

Đoković iznenadio javnost – na mestu uspeha posle 13 godina!
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Đoković će 2020. otvoriti novim turnirom na Turu, ATP Kupom, na kojem će nastupati od 6. januara.

Na njemu će predstavljati Srbiju zajedno sa Dušanom Lajovićem i boriti se za prvu titulu u istoriji tog turnira.

Posle toga se očekivalo da Novak napravi pauzu do Australijan opena (20. januar), ali izgleda da to neće biti slučaj, na veliko iznenađenje teniske javnosti.

Teniski novinar Mičal Samulski na svom Tviter profilu objavio je informaciju da se Novak Đoković odlučio na turnir iz Serije 250 u australijskom Adelejdu.

Đoković je prvi i jedini put nastupao u na turniru u Adelejdu davne 2007. godine kada je u finalu pobedio Krisa Gučionea sa 2-1 u setovima i osvojio treću titulu u karijeri.

Taj turnir se godinu dana kasnije ugasio, a sada, 2020. godine, se vraća na ATP Tur i vidu velikog projekta Teniskog saveza Australije.

Srpski teniser je godinu završio na drugom mestu ATP rang liste i biće mu jako teško da u januaru preuzme tron od Rafaela Nadala, ali je sigurno da će eventualnom pobedom u Adelejdu poboljšati svoje šanse.

Pored Novaka za Adelejd su se do sada odlučili De Minor, Ože-Alijasim, Puj, Rubljov, Fric, Karenjo-Busta, Garin, Štruf...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: