Budućnost šokirala Vrščane

Izvor: B92

Četvrtak, 17.02.2005.

22:10

Default images

Prvi par polufinala košarkaškog Kupa Radivoja Koraća, koje se u subotu igra u Vršcu, čine Refleks i Budućnost. Podgoričani su, posle odlične igre u svih 40 minuta, iznenadili domaći Hemofarm pobedom 85:79 (23:17, 17:17, 14:23, 31:22), dok je Refleks ranije u četvrtak savladao Vojvodinu 78:77.

Od samog početka večernjeg meča Budućnost je bila u vođstvu, predvođena tandemom Minić – Marjanović. Na poluvremenu je ekipa iz Crne Gore imala prednost 40:34, ali je u trećoj četvrtini Hemofarm pružio najboljih deset minuta večeri i preuzeo vođstvo.

Prvo izjednačenje na utakmici Hemofarm je izborio u 25. minutu (46:46), a minut kasnije, trojkom Topića, Vrščani stižu i do prvog vođstva.

Iako ugroženi velikim brojem penala, zbog kojih su najiskusniji Vukčević i Pajović izašli iz igre pet minuta pre kraja, „plavo-beli“ su finiš odigrali odlično, a preciznim šutevima sa linije slobodnih bacanja na kraju ponovo stigli do pristojne razlike od 6 poena.

Prelomni trenutak utakmice desio se na 40 sekundi pre kraja, kada je sudija Vojnović dosudio centru Hemofarma Petru Popoviću nameran faul posle jedne kontre Budućnosti. Minić je bio precizan oba puta, a Marjanović, podigao razliku na nedostižnih pet poena.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Ninoslav Marjanović sa 19 poena i 7 skokova, a u redovima Hemofarma Milenko Topić i Jasmin Hukić sa 17 poena. Kraj utakmice zbog pet ličnih nisu dočekali još Maraš u Budućnosti, a Popović u Hemofarmu.
Beta
Trener Budućnosti Zoran Martič rekao je posle utakmice da je njegov tim odlično iskoristio pritisak na domaći tim.

"Na najbolji način smo iskoristili činjenicu da je psihološki pritisak bio na strani Hemofarma, domaćina celog turnira Kupa Radivoja Koraća. Vrščani su imali imperativ pobede. Potajno su želeli pehar, dok sa druge strane nas niko nije svrstavao u favorite. Imali smo problema samo u skoku, ali sve ostalo su moji igrači ispoštovali i mogu samo da im čestitam. Bili smo smireniji i zasluženo slavili", rekao je Martič.

Trener Hemofarma Željko Lukajić, koji je prethodnih dana upozoravao da je "teško isti tim pobediti dva puta u svega par dana", čestitao je Budućnosti na zasluženoj pobedi, a zatim naglasio da u "Kupu svi daju sve od sebe i nemaju šta da izgube", što su Podgoričani odlično demonstrirali.

"Svrstani smo u favorite. Samo ja znam koliko su moji igrači želeli da osvoje Kup, ali pod tim psihičkim opterećenjem nismo igrali kako obično igramo. Nosili smo breme favorita, igrači su mnogo želeli trijumf i kao da su u toj preteranoj želji sagoreli. Nismo vladali situacijom ni u trenucima kada smo vodili, i možda imali priliku da steknemo osetniju razliku. Brzali smo, nismo ličnim greškama prekidali napade Budućnosti, a u napadu smo loše postavljali blokade. Naše želja je bila pehar, međutim, to je sport, dešavaju se i porazi. Ono što nam sada ostaje je da iz svega ovoga izvučemo pouke. Bili su raspoloženiji, imali su više slobode i pobedili. Mi moramo dalje", rekao je Lukajić.

Budućnost: Minić 16, Pajović 8, Stevović 6, Vraneš 3, Maraš 15, Mijatović 7, Vukčević 10, Dašić 1, Marjanović 19, Rakočević, Bulajić, Popović.

Hemofarm: Bogavac 10, Hukić 17, Popović 8, Kamings 4, Topić 17, Bakić 3, Miking 5, Vasiljević 15, Đikanović, Rakić, Savović, Borisov.

U petak su na programu preostali mečevi četvrtfinala kupa, u kojima Partizan igra protiv Ergonoma, dok se branilac trofeja Crvena zvezda sastaje sa Atlasom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: