Kingsi preokrenuli -17 protiv Nagetsa – Srbi epizodisti

Košarkaši Sakramento Kingsa iznenadili su Denver Nagetse pobedom 100:97 posle produžetka u Kaliforniji.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Subota, 30.11.2019.

22:00

Kingsi preokrenuli -17 protiv Nagetsa – Srbi epizodisti
Foto: Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Kingsi su preokrenuli 17 poena zaostatka sa poluvremena, revanširali se za poraz od pre mesec dana i okončali seriju Nagetsa od šest uzastopnih pobeda.

Srpski košarkaši Nikola Jokić, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali su epizodne uloge u svojim ekipama, uz povremene bljeskove i generalno skromne nastupe – zajedno 27 poena uz očajnih 10/38 iz igre.

Jokić je tek u završnici meča počeo češće da šutira (2 šuta u I poluvremenu, 5 do sredine 4/4), ali se ispromašivao (3/11), pa je duel završio sa tek 7 poena.

Podredio se naš centar timskoj igri i ostvario 10 skokova uz 6 asistencija i veliki doprinos u odbrani, ali je slabio u ritmu cele ekipe kako se bližio kraj meča.

Jednako loše šutersko veče imali su i njegovi zemljaci s druge strane. Bjelica je stigao do dabl-dabla sa 10 poena (3/11) i 12 skokova uz 5 asistencija, ali neubedljiv zbog lošeg šuta i 5 izgubljenih lopti.

Nagetsi su kao i pre mesec dana potpuno ograničili Bogdanovićev doprinos u napadu, koji je zaigrao uprkos povredi zadnje lože zbog čega je bio upitan njegov nastup do samog početka meča.

Na kraju je ubacio takođe 10 poena uz očajnih 4/16 iz igre (2/8 trojke). Generalno loše šutersko veče celog tima ga je ostavilo na samo 5 asistencija iako je kreirao znatno više otvorenih šuteva. Imao je i 4 skoka. Bogdanović je pogodio prvu trojku Kingsa posle 11 uzastopnih promašaja, ubacio je važnu za začetak Hildove serije koja je donela Kingsima produžetak, ali je promašio bitan šut i napravio faul u penal završnici.

Na kraju to ipak nije koštalo Sakramento, jer se Marej izgubio u prostoru i vremenu u poslednjem napadu Denvera, kada je umesto da šutira trojku za produžetak, driblao dok se nije "zarobio" pod košem.

Delovalo je da će Nagetsi lako i ubedljivo slaviti u prestonici Kalifornije. Krenuli su snažno, u prvoj četvrtini je dominirao Heris sa čak 18 poena na čemu su gosti uz dominantnu odbranu i izgradili prednost koja je dostigla maksimalnih +17 na poluvremenu (57:40).

Kingsi su očajno šutirali pa su sve vreme bili na dvocifrenom zaostatku, uspevši samo jednom krajem trećeg perioda da se primaknu na -3, ali je Denver lako odbio taj nalet i u poslednji kvartal ušao sa +8 (75:67).

Nastavila je da raste prednost Nagetsa do +14 sredinom četvrtog perioda, kada se gosti opuštaju. U poslednjih nekoliko minuta do tada očajni Hild se raspucao i nakon 1/10 pogodio dve trojke i vezao osam poena čime je doneo Kingsima produžetak (90:90).

Usledila je "rezultatska" klackalica, ali su Kingsi imali raspoloženijeg pojedinca. Barns je "izmislio" nekoliko koševa, dok su gosti bili bezidejni u završnici i tako stigli do tek drugog poraza na gostovanjima ove sezone. Kingse je do osme pobede u poslednjih 13 mečeva predvodio upravo Harison Barns sa 30 poena (10/19), dok je Hild nakon očajnih 40-ak minuta stigao do solidne statistike sa 21 poenom (7/20, 3/13 trojke) uz 7 skokova.

Dabl-dabl je ostvario Rišon Holms sa 13 poena i 10 skokova, kojem prijaju mečevi sa Nagetsima, dok su po 6 dodali jedini preostali efikasni igrači Džozef i Džejms.

Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Geri Heris sa 25 poena (8/16), ali je nakon rapsodije u prvom kvartalu (18p) potpuno nestao kada se meč "lomio", ubacivši samo jednu trojku u preostala tri perioda i produžetku.

Zakazao je i bezidejni Marej koji je dodao 15 poena (6/16), dok je dabl-dabl ostvario Vil Barton, ali ispod svog proseka sa 14 poena i 12 skokova uz 5 asistencija.

Dvocifren učinak imali su još Grent sa 12 i Bizli sa 11 poena.

Tok meča mogli ste da pratite u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

238 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: