Ivanišević o Mariju: Mislim da nema šanse

Goran Ivanišević, proslavljeni hrvatski teniser, govorio je o šansama Endija Marija u nastavku karijere i potencijalnom osvajanju novog Grend slema.

Izvor: LN

Petak, 29.11.2019.

18:02

Ivanišević o Mariju: Mislim da nema šanse
(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

Mari je u karijeri osvojio tri Slema, ali Ivanišević veruje da Britanac "nema šanse" da osvoji još neki do kraja karijere.

Endi ima 32 godine i nedavno je nastavio karijeru posle duge pauze zbog povrede kuke zbog koje je mogao da prestane da se bai tenisom.

"Nema šanse da osvoji Slem. Može da napravi neka iznenađenja, može da dogura daleko, ali da osvoji (GS) bi morao da preživi sedam mečeva na pet setova. Ako bude zdrav i ako mu kuk bude u redu mislim da niko neće hteti da igra protiv njega sledeće godine", rekao je Ivanišević i zatim pohvalio Endija:

"On je veliki takmičar i kada izađe na teren uvek želi da pobedi. Niko ga ne želi za protivnika. Ne znam do koje će pozicije na svetu doći, ali ako bude zdrav biće u vrhu".

Bivši britanski teniser Greg Rusedski je saglasan da je zdravlje ključ Marijevog uspeha.

"Ako ostane zdrav... Takođe mislim da on izgleda opuštenije tokom mečeva, tako da je bitno da zadrži taj mentalitet. Rekao je i da ne želi da igra mnogo turnira, tako da mislim da će doći negde između 20. i 50. pozicije. Mislim da je to realno", rekao je Rusedski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: