Mitrović: Nije mi bilo lako, ali sam pronašao sreću

Aleksandar Mitrović, reprezentativac Srbije i fudbaler Fulama, rekao je za "Sky Sports" da je pronašao sreću u klubu sa stadion "Krejven Kotidž".

Izvor: PT

Petak, 29.11.2019.

08:25

Mitrović: Nije mi bilo lako, ali sam pronašao sreću
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Srpski fudbaler produžio je ugovor s Fulamom leta ove godine i kako kaže bila je to laka odluka.

"Volim ovaj klub, ljude koji rade. Porodica i ja se osećamo lepo i ovde sam kao kod kuće", rekao je Mitrović i dodao: "Imam minute, postižem golove, a zbog toga igram fudbal. Pronašao sam sreću ovde."

Mitrović je pre četiri godine došao u Englesku, u ekipu Njukasla, i ističe da mu je na početku bilo teško.

"Došao sam iz Belgije u najjaču ligu na svetu. Na početku nije bilo lako da se priviknem. U Premijer ligi se igra jak fudbal, fizički, a ja sam bio mlad dečko i bilo mi je potrebno vreme."

Srpski napadač u Njukaslu je bio do 2018. godine.

"Imao sam dobru prvu sezonu u Njukaslu, ali sam onda imao i loše momente. Nisam igrao puno, tako da sam došao u Fulam, počeo sam više da igram i da postižem golove", kaže Mitrović.
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Mitrović je na 55 odigranih utakmica za Srbiju postigao 34 gola i potrebno mu je još pet kako bi postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

"To bi bila najveće dostignuće u karijeri. Uvek sam ponosan kada igram za Srbiju i nositi dres svoje države je najveća čast. Tako da kada bi oborio rekord, to bi mene i moju porodicu učinilo još ponosnijom".

Kako ističe, srpskom igraču je cilj da se vrati sa Fulamom u Premijer ligu.

"Zato sam i ostao. Moj posao je da postignem gol i na svakom meču se trudim da taj posao ispunim. Nadam se da ću pomoći timu da uđe u Premijer ligu. Cilj nam je da se automatski plasiramo. Još je prvi deo sezone, ali imamo kvalitetan tim i menadžera i ubeđen sam da ćemo naredne godine igrati u najelitnijem engleskom fudbalskom takmičenju."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: