Honda ostaje u Formuli 1

F1 ekipe Red Bul i Toro Roso produžile su saradnju sa Hondom na još godinu dana, što znači da će koristiti njihove motore i 2021. godine.

Izvor: SN

Sreda, 27.11.2019.

16:18

Honda ostaje u Formuli 1
Photo by Charles Coates/Getty Images

Red Bul je godinama koristio Renoove motore i posle neuspešne saradnje prešli su na Hondu i završavaju sezonu kao treći konstruktor u šampionatu.

Toro Roso je završio kao drugoplasirani na poslednjoj trci u Brazilu, a odmah posle toga usledio je i nastavak saradnje i za Red Bul i za Toro Roso.

Honda je bila u "opasnosti" da ostane bez ugovora sa timovima iz Formule 1 zbog promena pravila i smanjenja budžeta kako bi čitav šampionat bio konkurentniji, a zanimljivo je da V6 motori ostaju "na snazi".

Posle dužeg vremena je Red Bul izgledao agresivno na stazi, pogotovo u Austriji, Nemačkoj i Brazilu gde je snaga njihovog motora mogla da se meri sa snagom Ferarija ili Mercedesa.

Šampionat u Formuli 1 još uvek nije zvanično završen, iako je šampion poznat (Luis Hamilton, Mercedes), pa ćemo ovog vikenda imati priliku da posmatramo poslednju trku sezone, koja će se voziti u Abu Dabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: