Katar sprema kruzere za navijače na SP

Ogranizatori Svetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine u Kataru saopštili su da je 75 odsto svih radova na infrastrukturi završeno.

Izvor: MT

Sreda, 20.11.2019.

13:37

Katar sprema kruzere za navijače na SP
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Oni su naveli i da će navijači tokom takmičenja moći da budu smešteni u kruzerima.

Kako prenosi Gardijan, organizatori su za potrebe SP izgradili čitavu novu mrežu podzemne i nadzemne željeznice, za čiju je izgradnju bilo potrebno dve godine i jedna je od najbržih na svetu.

Ističe se da se grade novi hoteli i popratni sadržaji, a organizatori su objavili da su sa poznatom turističkom firmom "MSC Cruises" dogovorili dodatni smeštaj za navijače.

Navodi se da će u luci u Dohi tokom Mundijala biti usidrana dva velika kruzera, koji će zajedno imati 4.000 kombinovanih kabina, a očekuje se da će tokom SP na tim brodovima biti smešteno više od 40.000 navijača.

Za navijače će organizovan besplatan prevoz od kruzera do stadiona i navijačkih zona, a Katar na ovaj način želi da ponudi navijačima dodatno iskustvo na Svetskom prvenstvu.

Svetsko prvenstvo u fudbalu na programu je od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: