Žestok udarac za Srbiju – Andrea Lekić propušta SP!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije doživela je težak udarac desetak dana uoči Svetskog prvenstva.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Utorak, 19.11.2019.

12:40

Žestok udarac za Srbiju – Andrea Lekić propušta SP!
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Turnir u Japanu (30. novembar – 15. decembar) propustiće jedna od naših najboljih igračica Andrea Lekić.

Lekićeva je doživela tešku povredu bubne opne u nastupu za svoj klub Bukurešt u Ligi šampiona, pa će morati da pauzira naredne tri nedelje.

"Retka povreda kada je u pitanju sport. Ima rascep, oštećenje bubne opne i indikovana je hitna operacija koja podrazumeva reparaciju. To je povreda koja se može sanirati i Andrea će biti dobro. Ono što za ovaj trenutak nije dobro, potrebno je mirovanje nakon operacije minimum, prema savetima hirurga, tri nedelje. Potrebno je da sve zaraste, da dođe do srašćivanja postojeće bubne opne i dela koji se stavlja kao nadoknada oštećenog dela. Ona može normalno da funkcioniše već posle nedelju dana, ali to isključuje kontakt sport gde ne možemo da kontrolišemo sve pokrete i eventualne povrede. Nažalost, po svemu sudeći, biće izvan stroja u naredne tri nedelje, ali dobra stvar je da će posle tog perioda moći da nastavi sportsku karijeru", objasnio je doktor reprezentacije Milenko Savić.

Rukometašice Srbije u utorak putuju na poslednji pripremni turnir u Seulu, gde će 22-25. novembra igrati sa domaćinom Južnom Korejom, Rusijom i Mađarskom.

Srbija će na SP igrati u Grupi A sa Holandijom, Norveškom, Slovenijom, Kubom i Angolom, koja će biti prvi rival 30. novembra po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: