Severna Marijanska ostrva blizu članstva u FIFA

Severna Marijanska ostrva preporučena su za članstvo u Azijskoj fudbalskoj konfederaciji, što je glavni korak ka članstvu u FIFA.

Izvor: B92

Utorak, 19.11.2019.

12:15

Severna Marijanska ostrva blizu članstva u FIFA
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Azijska fudbalska konfederacija saopštila je da je Fudbalski savez Severnih Marijanskih ostrva ispunio uslove za redovno članstvo.

Ostrvo u Severnom Pacifiku ima oko 52.000 stanovnika.

Fudbalski savez Severnih Marijanskih ostrva je pridruženi član od 2009. godine, nakon što je napustio region Okeanije. Kada bi postao 47. punopravni član Azijske konfederacije, dobio bi pravo da glasa na godišnjem kongresu, ali i da dobija novac za razvoj.

Puno članstvo u kontinetalnom fudbalskom telu je obavezno pre priključenja FIFA.

FIFA trenutno ima 211 članica, uključujući Kosovo i Gibraltar, koji su se priključili 2016. godine. Svaka članica FIFA dobija šest miliona dolara iz Ciriha iz svakog četvorogodišnjeg komercijalnog ciklusa Svetskog prvenstva.

Najmanji savezi mogu dobiti dodatnih milion dolara za troškove putovanja i opreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: