Rukometašice Srbije se okupile za početak priprema

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u SC "Kovilovo" na početku završnih priprema za Svetsko prvenstvo u Japanu

Izvor: B92

Nedelja, 17.11.2019.

21:37

Rukometašice Srbije se okupile za početak priprema
Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

Srednji bek ženske rukometne reprezentacije Srbije Kristina Liščević rekla je da veruje da će ekipa na predstojećem Svetskom prvenstvu u Japanu biti stabilnija i da će ostvariti zapežen rezultat.

"Dugo godina se poznajemo, nadam se da ćemo biti još jače i stabilnije na ovom takmičenju. Ako budemo radile jako i bile fokusirane, imamo šanse za lep rezultat. Grupa je izuzetno teška, a ona sa kojom ukrštamo još teža, međutim, ako ne verujemo, ne bi trebalo da budemo ovde. Svi želimo dobar rezultat i plasman na Olimpijske igre", rekla je Liščević.

Klupske obaveze, nastupi u domaćim prvenstvima i evropskim kupovima, onemogućile su selektora Ljubomira Obradovića da na prozivci ima svih 19 igračica.

Prema planu, na raspolaganju za jedina dva treninga u ponedeljak pred put u Južnu Koreju, biće 17 igračica, kojima će se poslednje priključiti Marija Obradović i Kristina Graovac.

"Većina nas je u godinama gde bi nam to verovatno bio i prvi i poslednji put. To niko u našoj generaciji, a i u nekim prethodnim, nije doživeo", rekla je Liščević.

Srpska ekspedicija kreće put Seula u utorak prepodne letom za Dohu (11.40). Ekipu i stručni štab čeka naporan 24-časovni put, a zatim i prilagođavanje uslovima i vremenskoj zoni u Aziji.

Srbija će učestvovati na "Seul Kupu" od 22. do 25. novembra, a tri dana kasnije zaputiti se za Kumamoto letom preko Fukuoke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: