(Ne)moguća misija

Fudbalerima Srbije predstoji (ne)moguća misija za direktan plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: Luka Nikoliæ

Nedelja, 17.11.2019.

08:55

(Ne)moguća misija
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

"Orlovi" će u nedelju, od 15 časova na stadionu "Rajko Mitić", odigrati poslednji meč Grupe B, protiv Ukrajine.

Ekipa Ljubiše Tumbakovića je u seriji od tri pobede, ali joj one ništa specijalno trenutno ne znače, barem ne što se plasmana na EURO tiče.

Srbija mora da pobedi Ukrajinu – koja se inače već plasirala kao prvoplasirana – kako bi održala šanse za plasmanom na EURO, ali to nije sve, to je, koliko god čudno zvučalo, lakši deo zadatka.

Tokom meča u Beogradu oči će biti uprte i u Luksemburg, gde ta zemlja dočekuje Portugal, posle dobrog izdanja protiv Srbije u prethodnom kolu, ali poraza od 3:2.

Srbiji će, pored pobede protiv izuzetno kvalitetne Ukrajine, biti potreban i kiks aktuelnog šampiona Evrope i Lige nacije.

Luksemburžani će morati da osvoje barem bod protiv Portugalaca kako bi Srbiji dali nadu da može da se plasira na EURO, ali je takođe izuzetno realna opcija da Srbija uopšte ni ne pobedi Ukrajinu.

Srpskoj javnosti je opšte poznat debakl koji su tada vođeni Mladenom Krstajićem, reprezentativci Srbije doživeli u Lavovu, kada ih je Ukrajina posramila rezultatom 5:0.

Ukrajina već par godina unazad igra jedan od najboljih fudbala u Evropi i zasluženo se kao prva plasirala na EURO, a protiv Srbije sigurno neće želeti da izgubi – to nije uradila nijednom u kvalifikacijama (6 pobeda, 1 remi).

Zanimljivo će biti da li će selektor Tumbaković promešati karte. Potencijalno se očekuje Nemanja Radonjić kao starter po desnom beku, dok većih promena ne bi trebalo da bude u odnosu na meč sa Luksemburgom u sredu.

Utakmica počinje u 15 časova, isto kada i duel Portugala i Luksemburga.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: