Budućnost u 4. četvrtini slomila Igokeu, 14 poena Gagića

Košarkaši Budućnosti pobedili su Igokeu u Laktašima rezultatom 83:72 u 7.kolu regionalne ABA lige.

Izvor: SN

Subota, 16.11.2019.

19:10

Budućnost u 4. četvrtini slomila Igokeu, 14 poena Gagića
Foto: ABA/Igokea/Nikola Vuruna

Domaći sastav je od starta sezone doživeo veliki broj promena, a poslednja u nizu je dovođenje Đorđa Gagića umesto Denisa Kliforda, kao i povratak Dorela Rajta.

Đorđe Gagić je imao sjajan debi, dok se Dorel Rajt mučio u svom prvom povratničkom meču u kom je Igokea poražena od Budućnosti posle velike borbe.

Domaći sastav je odlično počeo meč, a prve poene ubacio je Đorđe Gagić da bi preko Evansa i Grina Igokea stigla do 12:4, ali su Kobs, Ivanović i ostali držali Budućnost na minimalnom zaostatku.

Stigli su gosti i do preokreta već početkom druge četvrtine, a svoju prednost nisu ispuštali i na "veliki odmor" se otišlo sa 45:42 u korist Budućnosti, da bi se Igokea ponovo probudila u 3. deonici i na krilima Gagić i Vona povratila prednost.

Skot Bamfort nije dozvolio Igokei da se odlepi, pa je crnogorski predstavnik počeo odlučujući period sa prednošću od pola koša, 59:58. U tom delu meča, Igokea nije imala snage da pruži otpor, pa je Budućnost zasluženo slavila sa 83:72.

Najefikasniji je bio Rašad Von sa 20 poena, a pratio ga je Đorđe Gagić sa 14 dok je Kinan Evans postigao 12. U redovima pobednika, Nikola Ivanović je imao 18 poena, Džastin Kobs 13, a Skot Bamfort 11.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: