Gavrilović: Nije ispoštovan dogovor

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović ocenio je da je agresivna igra ASVEL i kontrola skoka uzrok poraza Zvezde u osmom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 15.11.2019.

23:00

Gavrilović: Nije ispoštovan dogovor
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Želeo bih da čestitam protivniku na velikoj borbi koju je pokazao i na tome što su verovali 45 minuta. Mislim da je razlog što su pobedili bila njihova agresivnost na ofanzivnom skoku i odbrana u važnim momentim, ali i to što nismo uspeli da u bitnim momentima pronađemo bitna rešenja", rekao je Gavrilović novinarima.

Zvezda je u Areni sa 72:74 posle produžetka izgubila od ASVEL.

"Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajmaut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju dogovor nije ispoštovan, igrači su se raširili da ostave Davidovcu 'mismeč', ali to nije bio plan. U drugom slučaju, kada je trebalo da napadnemo, Lorenzo Braun se okliznuo i mi smo počeli da jurimo loptu po podu... U utakmici na domaćem terenu, imati tajm-aut u završnici je prednost. Očigledno mi tu prednost nismo iskoristili, a osim ta dva poena, bilo ih je još koji bi doneli pobedu. Promašenih otvorenih šuteva, promašenih polaganja...", ocenio je Gavrilović.

On je posle poraza ocenio da je pred njegovom ekipom izuzetno težak period i malo vremena da se pripremaju utakmice.

Upitan da li su ekipi potrebne promene, Gavrilović je kazao da ukoliko jesu, to bi trebalo da se radi "u paketu".

"Neke odluke ako treba da se donose, treba u paketu. Ja sam na ovom mestu tri nedelje i pokušavam da radom učinim to da ekipa bude bolja. Verujem u ove igrače jer su to igrači sa kojima radim. Dok mi se daje prilika da radim sa njima, nastaviću da verujem. Ne mislim da zbog izgubljene utakmice i razočaranja, maltene dobijene utakmice, ne mislim da treba da radikalno prestanem da verujem u ono što radim i u ljude sa kojima radim. A, mislim i da nemam drugi izbor", rekao je Gavrilović.

Trener crveno-belih je govorio i o tome šta može da se uradi mimo promena u sastavu.

"Mislim da Zvezda može da igra bolje, da treba da igra bolje i da je večeras trebalo da igra bolje. Moramo aktivnije da kažnjavamo šta radi odbrana protivnika, slažem se da večeras nismo pokazali napredak. Deo toga moram da pripišem fizičkim karakteristikama protivnika, a drugi deo mogu da pripišem svojoj ekipi i neispunjavanju onoga što smo pripremali u ova dva ciklusa. Mislim da povratkom Filipa Čovića, sa preraspodelom minuta, sa podizanjem forme Davidovca i vraćanjem samopouzdanja Dženkinsu možemo da izgledamo bolje. Na primer, Lazić i Dobrić su uradili šta je trebalo. Faje osim u trenucima realizacije je dao ono što treba. Centri su bili dosta udaljeni od obruča zbog sposobnosti i gabarita Džakirija koji je mnogo uticao na procente. To su neke stvari koje se već sada vide, a sigurno da želite da čujete globalna i revolucionarna rešenja, a meni je lakše da pričam o terenu", rekao je Gavrilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: