Ronaldo het-trikom udaljio Srbiju od EP

Fudbaleri Portugala pobedili su Litvaniju rezultatom 6:0 u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: LN

Četvrtak, 14.11.2019.

22:34

Ronaldo het-trikom udaljio Srbiju od EP
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Oni su time udaljili Srbiju od plasmana na EURO, pošto su na kolo do kraja ostali drugoplasirani u Grupi B, sa bodom više od "orlova".

Kalkulacije kažu da će Portugal morati da kiksne u poslednjem kolu na gostovanju Luksemburgu, a da Srbija kod kuće pobedi Litvaniju kako bi otišla na EP.

Aktuelni šampion Evrope i Lige nacija pitanje pobednika, ako je ono uopšte postojalo, rešio je u prvom poluvremenu.

Kristijano Ronaldo je izborio jedanaesterac u sedmom minutu posle loše intervencije odbrane gostiju i realizovao ga, a drugi gol postigao je u 22. minutu fenomenalnim šutem sa distance.

Portugal nije želeo ništa da prepusti slučaju i krenuo je ofanzivno i u drugom poluvremenu.

Već u 56. minutu bilo je 4:0, posle pogodaka Picija i Pasijensije, a nije se dugo čekalo ni za konačnih 6:0.

Bernardo Silva upisao se u listu strelaca u 63. minutu, a samo dva minuta kasnije het-trik je kompletirao Kristijano Ronaldo.

U poslednjem kolu Grupe B Portugal ide na megdan Luksemburgu, Srbija dočekuje Ukrajinu, dok je Litvanija završila takmičenje na poslednjem mestu. Mečevi su na programu 17. novembra.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: