Đoković potvrdio učešće na turniru u Abu Dabiju

Drugi teniser sveta Novak Đoković braniće titulu na egzibiciji Mubadala svetski teniski šampionat u Abu Dabiju.

Izvor: Z.K.

Sreda, 13.11.2019.

09:51

Đoković potvrdio učešće na turniru u Abu Dabiju
Photo by Justin Setterfield/Getty Images

Organizatori turnira su objavili da će Novak igrati od 19. do 21. decembra u "Zajed Sport siti" centru, na turniru koji se održava 12. put.

Biće to šesto Novakovo učešće na ovoj egzibiciji koja služi najboljim teniserima sveta kao priprema za prvi Grend slem turniru u sezoni, Australijan Open.

Prošli put Novak uje u dinalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona, 4:6, 7:5, 7:5. To mu je bila četvrta titula na ovom turniru.

"Abu Dabi je posebno mesto, tu sam imao zaista mnogo uspeha. Tereni su izvanredni, publika odlično poznaje tenis i atmosfera je odlična. Takođe, biće jaka konkurencija, veoma rano ste u prilici da imate izazov igranja sa najboljima. Nadam se da ću imati priliku da proverim kako funkcionišu neke stvari koje planiram da radim tokom priprema", poručio je Đoković.

Takođe, pored Novaka, u Abu Dabiju će biti i njegov veliki rival, Rafael Nadal, koji takođe ima četiri titule na ovom takmičenju.

Pored Nadala igraće i Danil Medvedev, kojem će ovo biti debi u Abu Dabiju.

Takođe je potvrđeno da će na turniru biti i Marija Šarapova i Amanda Anisimova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: